fbpx
Γενική

Οι Ξανθιώτες θέλουν την πόλη τους καθαρή

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Ξανθιωτών στην πρωτοβουλία της «Xanthinews», για τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους της πόλης, αποδεικνύοντας ότι, θέλουν την πόλη μας καθαρή, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.
Ο καιρός, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, οι οποίες μιλούσαν για βροχή από τις πρωινές ώρες τελικά βοήθησε και έτσι το καθάρισμα του άλσους ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο εκδότης της εφημερίδας μας Σταύρος Καρυπίδης και η σύζυγός του Μαίρη Δαληκριάδου, βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο συνάντησης, όπου προέβησαν στις απαραίτητες ετοιμασίες της εκδήλωσης «Xanthinews: Καθαρή πόλη».
Λίγο αργότερα, στις 11 η ώρα, το πρωί της Κυριακής, οι Ξανθιώτες, μαζί με τις οικογένειές τους, κατέφθαναν σε αυτό το στολίδι της πόλης μας, πανέτοιμοι να προβούν στον καθαρισμό αυτού του «πνεύμονα πρασίνου», ο οποίος «αγκαλιάζει» την Ξάνθη στη βορινή της πλευρά, όπου νωρίτερα το δασαρχείο και ο δήμος Ξάνθης είχαν προβεί στον καθαρισμό μεγάλων και επικίνδυνων αντικειμένων, με σκοπό να μην κινδυνέψει κανείς από τους πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Μέλη της ΟΝΝΕΔ, των Προσκόπων, του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, παιδιά του 8 ου Δημοτικού Σχολείου, ο σύλλογος των Βατράχων, άτομα από τον ερυθρό σταυρό και εκατοντάδες άλλοι Ξανθιώτες, ήταν παρόντες, για μια Ξάνθη καθαρότερη και πιο βιώσιμη.
Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ήταν και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου της Ξάνθης, όπως ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ. Μανώλης Φανουράκης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμους Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης, ο Πρώην Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, η Πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Μόλις δόθηκε το σύνθημα να ξεκινήσει ο καθαρισμός του περιαστικού άλσους, οι παραβρισκόμενοι «ξεχύθηκαν» στο δάσος και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια, τα οποία πετούν άλλοι συμπολίτες μας, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό σε όλους μας.
«Αυτή η πρωτοβουλία της «Xanthinews» ήταν αξιέπαινη και θέλω να πιστεύω ότι και άλλοι φορείς και σωματεία, θα ακολουθήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Εγώ συγχαίρω και τον εκδότη της εφημερίδας και όλους όσους παραβρέθηκαν εκεί. Εκτός από τα μέλη συλλόγων και σωματείων, είδαμε και μεμονωμένους πολίτες, σε μια κίνηση, την οποία μόνο θετικά μπορεί να τη χαρακτηρίσει κάποιος. Συμμετείχαμε και εμείς σα δήμος και μαζί με τη δημοτική αστυνομία, συμβάλαμε στον καθαρισμό του δάσους. Εμείς βρισκόμαστε εκεί, κυρίως για λόγους κυκλοφορικής ασφάλειας, με σκοπό να αποτρέψουμε τα όποια προβλήματα, που έχουν σχέση με την ασφάλεια του κόσμου και των οχημάτων που κυκλοφορούσαν στην περιοχή», δήλωσε ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης Λεωνίδας Κωνσταντινίδης.
Ο Εκδότης της «Xanthinews» Σταύρος Καρυπίδης ευχαρίστησε όλους αυτούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας, ενώ συγχρόνως είπε ότι πρόκειται για την πρώτη, από μια σειρά πρωτοβουλιών καθαρισμού περιοχών μαζικού ενδιαφέροντος, αφού στα άμεσα σχέδια, είναι να πραγματοποιηθεί μια παρόμοια εκδήλωση τόσο στο δήμο Βιστωνίδας, όσο και στις παραλίες του νομού μας.

Σχετικά Άρθρα