fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εξοντωτικά θα χαρακτηρίζαμε τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία θα ισχύσουν άμεσα και θα μειώσουν τραγικά το οικογενειακό μας εισόδημα. Κι αν αυτό, μόνο συμβεί, θα πρέπει να είμαστε κι ευχαριστημένοι, αφού θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά, θα πνιγούν στα χρέη και ορισμένοι θα οδηγηθούν ακόμη και στην αυτοκτονία. Το άλλο κακό είναι ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη οικονομική στενότητα στην αγορά και πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στην χρεοκοπία. Προχθές μας έλεγαν για κάποιον γνωστό επιχειρηματία ο οποίος είχε στα χέρια του μεγάλες επιταγές, από παλιούς πελάτες του, που πάντα πλήρωναν κανονικά τις υποχρεώσεις τους. Ξαφνικά οι επιταγές του δεν πληρώθηκαν και ο επιχειρηματίας που τις είχε δώσει σε πιστωτές του, έπρεπε να βρει άμεσα τα ποσά για να του επιστραφούν οι επιταγές του πελάτη του. Ο άνθρωπος αυτός, βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το ποσό των επιταγών για να καλυφθεί από τις μελλοντικές πωλήσεις του, θα πρέπει να δουλεύει επί δυο χρόνια χωρίς να παίρνει κέρδος για να ζήσει και να στηρίξει οικονομικά την επιχείρησή του. Θα πρέπει λοιπόν στο εξής να αρχίσουμε όλοι να προσέχουμε τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά έξοδά μας, ακόμη και στο οικογενειακό τραπέζι. Θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης σε ότι αφορά στις πραγματικές μας ανάγκες, τις οποίες θα πρέπει να διαχωρίσουμε από τα άλλα παραπανήσια έξοδα. Να αλλάξουμε γενικώς νοοτροπία στον τρόπο ζωής μας, αν θέλουμε πραγματικά να επιβιώσουμε από την κρίση.

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την περίπτωση ενός συνδικαλιστή, που πήγε συγγενικό του πρόσωπο στο νοσοκομείο Κομοτηνής, για να δείξει μόνο κάποιες εξετάσεις και κατέληξε να κάνει έγγραφη αναφορά, επειδή δεν εξυπηρετήθηκε από συγκεκριμένο ιατρό.
Πήγε βέβαια χωρίς ραντεβού, δεν είχε πρόβλημα υγείας, παρέκαμψε όλα τα «κορόιδα» που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους και δια της πλαγίας οδού, επικαλούμενος την «υψηλή» ιδιότητα του συνοδού του, έκανε πλήθος εξετάσεων που δεν ήταν προγραμματισμένες από άλλον γιατρό.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού είχε την δέουσα προσοχή του προσωπικού αλλά και του γιατρού, ασχέτως αν τέτοιου είδους πονηριές είναι εις βάρος άλλων αρρώστων.
Ο γιατρός, αφού τον περιποιήθηκε, διέγνωσε ότι πρέπει να κάνει μια συμπληρωματική εξέταση σε άλλον συνάδελφο μετά από ραντεβού βέβαια, γιατί δεν ήταν κάτι επείγον.
Παρόλα αυτά ο ασθενής θεώρησε σκόπιμο να τελειώνει μια και καλή, αλλά για κακή του τύχη ο εν λόγω γιατρός δεν δεχόταν χωρίς ραντεβού.
Εξάλλου είναι αποσπασμένος από κέντρο υγείας και έρχεται συγκεκριμένες ώρες για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που επιλέγουν την νόμιμη και προκαθορισμένη διαδικασία.
Ποιος όμως νοιάζεται για όλα αυτά, αφού ορισμένοι έχουν συνηθίσει να κάνουν όλες τις δουλειές τους, επικαλούμενοι τις «υψηλές» γνωριμίες.
Έτσι ο γιατρός δέχτηκε μια αναφορά για να αποκαταστήσουν την τάξη που οι ίδιοι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Με το σύνθημα «24 ώρες χωρίς εμάς» οικονομικοί μετανάστες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες απουσίασαν την Δευτέρα από την εργασία τους και απείχαν από κάθε οικονομική συναλλαγή. Εδώ και καιρό το θέμα των μεταναστών και προσφύγων απασχολεί την ελληνική κοινωνία ιδιαίτερα δε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο πολλά λέγονται και ακούγονται.

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Σε σχολή Μαθητείας του ΟΕΑΔ θα δούμε σύντομα να μεταλλάσσεται το κτίριο του ΤΕΑΦΚΕ στο Καρνάγιο, εφόσον παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ για την αξιοποίηση του κτιρίου.
Το κτίριο περιήλθε τον Μάιο του 2007 και συγκεκριμένα στις 08.05.07 στην ιδιοκτησία του ΕΤΕΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών). Το ΙΚΑ, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ολοκλήρωσε τη διαδικασία της μεταβίβασης του κτιρίου στο ΕΤΕΑΜ και μάλιστα οι νέοι τίτλοι καταχωρήθηκαν στο Κτηματολογικό Γραφείο της Καβάλας, αφού προηγουμένως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΜ, Ιωάννης Γκιάτας, από την πρώτη στιγμή που μεταβιβάστηκε το κτίριο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, άρχισε ο προβληματισμός για την αξιοποίησή του.

Η ΓΝΩΜΗ

«Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα» είπε και συνέχισε: «οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν. Παρά το κόστος και την επιβάρυνση που θα έχει καθένας. Η συντριπτική πλειοψηφία λέει ναι». Όλοι οι άνθρωποι της σκληρής εργασίας.».
Αυτή ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας μας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα ενόψει της έλευσης Ρεν, ο οποίος έφερνε στις βαλίτσες του νέα μέτρα, γιατί ως γνωστόν ένα πακέτο δεν είναι ποτέ αρκετό. Βέβαια αυτή η δήλωση δεν βγήκε τυχαία. Δυο βδομάδες τώρα μας ερχόταν καταιγισμός δημοσκοπήσεων από την πλευρά των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που μας προϊδέαζαν για κάτι τέτοιο, αφού έδειχναν μεγάλοι μέρος των ερωτηθέντων να αναρωτιούνταν, γιατί δεν πάρθηκαν σκληρότερα μέτρα νωρίτερα!!! Αλλά αγαπητέ πρωθυπουργέ, εσείς και οι υπουργοί σας βγήκατε στους δρόμους να ρωτήσετε τον Έλληνα για το εάν επιθυμεί με χαρά να σας προσφέρει τον μισθό τους, για να σώσει τη χώρα του που κάποιοι- συγκεκριμένοι είναι αυτοί- την έφεραν λίγο πριν το χείλος του γκρεμού; Ποιος θα σας προσφέρει το μισθό του γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα κι μακροπρόθεσμα στη ζωή του προς το καλύτερο; Θα θυσιαστούν τη στιγμή που οι κεφαλαιοκράτορες της χώρας και οι τράπεζες θα παρουσιάσουν και πάλι υπερκέρδη;

Σχετικά Άρθρα