ΜΑΧΗΤΗΣ
Μετά λοιπόν την περήφανη νίκη της ΠΑΣΚΕ (84- 61) το ερώτημα είναι τι θα κάνει για την συνέχεια… Θα προχωρήσει σε συνδιοίκηση με την ΔΑΚΕ- ΣΕΚΕ προσφέροντας τη θέση του Γεν. Γραμματέα στον Σπύρο Παπαχρήστου, δηλαδή τον πρώην Πρόεδρο ή θα κάνει αυτοτελή διοίκηση; Αληθεύει ότι την συνδιοίκηση στηρίζουν και οι Τσαρτσάρας και Σωκράτης Ξυνίδης;
ΕΜΠΡΟΣ
Πρώτη ημέρα λειτουργίας του ολοκαίνουργιου σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αβδήρων, ήταν η προχθεσινή και το χώρο επισκέφτηκαν οι πρώτοι ασθενείς, κάνοντας «ποδαρικό» στο νέο νοσοκομειακό χώρο που τάσσεται στις υπηρεσία όλων των πολιτών του κάμπου και φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τους κατοίκους της περιοχής, τόσο σε προληπτικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Το έργο θεμελιώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 από τον τότε υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το δήμο Αβδήρων επί Δημαρχίας Εύα Τσακίρη και προϋπολογίστηκε στα 1,95 εκ. ευρώ.
ΑΓΩΝΑΣ
Για ακόμη μια χρονιά επιβεβαιώνεται η γνωστή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα» από τον εμπορικό κόσμο και του νομού Ξάνθης, αφού κάνοντας τον πρώτο έλεγχο του τζίρου της περιόδου των εκπτώσεων, μόνο χαρούμενοι δεν μπορούν να είναι.
Σύμφωνα μάλιστα και με τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στον Εμπορικό Σύλλογο της Ξάνθης από τον οικείο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, η εικόνα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προβληματική.
Αν και τα νούμερα δεν αφορούν την αγορά της Ξάνθης, ωστόσο είναι παρόμοια, για αυτό και ο πρόεδρος ου Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του θέλησε να μας τα παρουσιάσει για να επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά.
Σε δείγμα 250 καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, μόλις το 3% είχαν αύξηση του τζίρου τους κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, το 16% ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και το 81% ήταν κάτω, δηλαδή η κίνηση στα καταστήματά τους ήταν χειρότερη από πέρσι.
«Αν και δεν κάνει να είμαστε απαισιόδοξοι, ωστόσο κάτι αντίστοιχο συνέβη και στους καταστηματάρχες της Ξάνθης. Κάποιοι κράτησαν τα περσινά τους επίπεδα, κάποιοι όχι. Το σίγουρο είναι ότι το 20% των καταστηματαρχών της Ξάνθης είπε Δόξα τω Θεώ και οι υπόλοιποι παρουσίασαν πτώση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
ΘΡΑΚΗ
Αρνητικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην «Θ» ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης αναφορικά την φημολογία που υπάρχει για εξόφληση μέρους των παρακρατηθέντων χρημάτων των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση το περασμένο έτος. Υπενθυμίζουμε ότι τα οφειλόμενα αυτά ποσά αγγίζουν περίπου τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελούν, μαζί με τα οφειλόμενα περασμένων ετών, σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και των Ο.Τ.Α.,
ΑΚΡΙΤΑΣ
Το αδίκημα είναι πολιτικό. Είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο. Μόνο οι ένοχοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σύγχυση για να επιβιώσουν σε μια αποφασιστική και κρίσιμη μεταβατική πολιτική περίοδο. Τελείωσε η εποχή του διαρκούς ψέματος, της πολιτικής ως διαρκές ψέμα και ήρθε η ώρα της αλήθειας της μνήμης δηλαδή.