fbpx
Γενική

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Με φόρα από το νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 3-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 25 χρόνια. Όλα τελείωσαν μόλις στο 13 όταν Βιεϊρίνια (ο κορυφαίος του ματς) και Ιβιτς έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Είναι από τις στιγμές που δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις το κείμενό σου με αναλύσεις για το πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Είναι από τις στιγμές εκείνες που το ματς κυλάει έτσι, με γκολ δηλαδή, οπότε όλα τα άλλα παραμερίζονται.
Αυτό ακριβώς έγινε στα Πηγάδια, αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 7 ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Βιεϊρίνια και αυτομάτως άλλαξε τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Γιατί αλλιώς ήταν τα πράγματα πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και αλλιώς έγιναν μετά το 0-1 του Δικεφάλου. Πόσο μάλλον όταν στο 13 ο λεπτό ο Βλάνταν Ιβιτς απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του και έκανε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρήκαν θέση στις εξέδρες των Πηγαδίων να παραληρούν.
Από εκεί και έπειτα το ματς απέκτησε τυπικό χαρακτήρα. Η Ξάνθη ήταν στο καναβάτσο και προσπάθησε να συνέλθει από το διπλό σοκ των πρώτων λεπτών, ενώ το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του έως το τέλος του πρώτου μέρους. Μάλιστα, αν οι παίκτες ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και ο διαιτητής δεν έκανε κάποια λάθη, το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις θριάμβου.
Η ανάπαυλα του ημιχρόνου ίσως ήταν η πιο ήσυχη στην καριέρα του Σάντος στον ΠΑΟΚ. Έκανε το τσιγάρο του ήσυχος για το αποτέλεσμα και ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Στο δεύτερο μέρος μόνο ο… καφές του έλειπε βλέποντας την ομάδα του να καθαρίζει τον αγώνα στο 66. Δράστης και πάλι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος με δυνατό σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Στα υπόλοιπα λεπτά ο Γκσπούρνινγκ έβαλε σκοπό να αποδείξει την αδιαμφισβήτητη αξία του παίζοντας μόνος εναντίων των φιλοξενούμενων. Έβγαλε την διπλή προσπάθεια του Μαλεζά να βάλει κι αυτός το όνομά του στους σκόρερς, ενώ το ίδιο έπραξε και στη φάση του Μουσλίμοβιτς όταν ο Βόσνιος σούταρε από καλή θέση και ο Αυστριακός έδιωξε με τα πόδια.
Παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ το 0-3 δεν άλλαξε αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που κρατάμε είναι ότι ο Δικέφαλος με επαγγελματική (κλισέ αλλά είναι η αλήθεια) εμφάνιση πήρε το διπλό και δείχνει πιο κοντά από ποτέ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Το παιχνίδι τελείωσε στο 13 ο λεπτό όταν ο Ιβιτς έκανε το 0-2. Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να τελειώσει το ματς και τα κατάφερε νωρίς- νωρίς σκοτώνοντας τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Όλα τα όπλα της Ξάνθης χάθηκαν μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Σαν υπνωτικό λειτούργησε το γκολ του Βιεϊρίνια με τους ποδοσφαιριστές του Κεχαγιά να παρακολουθούν ανήμπορου να αντιδράσουν τους αντιπάλους.
MVP:
Ο Βιεϊρίνια είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε προπονητής. Και δημιουργεί και σκοράρει. Εκανε και τα δύο στον αγώνα με την Ξάνθη, όντας ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.
Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί: Χ. Ακρίβος (Αθηνών) Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας).
Συνθέσεις
Ξάνθη:
Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Κιμ Τζάγκι, Γιάννης Παπαδημητρίου (46 Φλορίν Στίνγκα), Σπύρος Βάλλας, Θανάσης Κωστούλας, Κώστας Φλίσκας, Ντιέγκο Κιντάνα (69 Λουτσιάνο Ντε Σόουζα), Ζντένο Στρμπα, Μάουρο Πόι, Μπούγκα Μουγκουρέλ (46 Νέιθαν Ελιγκτον ), Μαρσελίνιο Λέιτε
Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Στέλιος Μαλεζάς, Πάμπλο Κοντρέρας, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μασιέλ Λίνο, Βλάνταν Ιβιτς (86 Γιώργος Φωτάκης), Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία (89 Αρνάλδο Εντίνιο), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Αντελίνο Βιεϊρίνια (79 Μοράις Κριστιάνο).

Σχετικά Άρθρα