fbpx
Γενική

Πολιτισμικές ανάσες την άνοιξη

Εκδηλώσεις ιδρύματος θρακικής τέχνης τον Μάρτιο

Σπουδαίες και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις του ιδρύματος θρακικής τέχνης και παράδοσης τον Μάρτιο. Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι όλες θα πραγματοποιηθούν στην οδό Καπνεργατών 9 στο λεγόμενο Π των καπναποθηκών.
Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, ώρα 18:00
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, Γραφείο Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη, Νομικό, Εγκληματολόγο κ. Γεώργιο Μόσχο με θέμα: «Βία στο σχολικό περιβάλλον. Ο σχολικός εκφοβισμός. Αίτια πρόληψη».
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, ώρα 20:00
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιούν εκδήλωση- αφιέρωμα στην Κύπρο με τίτλο: «Οι Ελληνικές στρατηγικές στο Κυπριακό»
Εισηγητές:
Ευάνθης Χατζηβασιλείου- Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Η περίοδος από το 1945 έως το 2000»
Άγγελος Συρίγος- Νομικός, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Η περίοδος από το 2000 έως σήμερα»
Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, ώρα 16:30 έως τις 21:30
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί τον 4 ο κύκλο Σεμιναρίου, «Ιστορίας και Διπλωματίας» με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελο Συρίγο.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα, 25410 29282 (8:00- 16:00) και 25410 26635 (16:00- 21:00).
Σύντομα θα κυκλοφορήσει αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου.
Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, ώρα 20:00
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης πραγματοποιούν εκδήλωση- αφιέρωμα στη Κύπρο με θέμα το τρίπτυχο Χορός- Θέατρο- Μουσική και τίτλο: «Κύπρος, ένας τόπος όπου το θαύμα λειτουργεί ακόμη».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Ένα χρονικό για με ποιήματα, τραγούδια και μικρό θεατρικό από τον Φοιτητικό Όμιλο Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα»
Χορούς και τραγούδια της Κύπρου από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης και την Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης.
Προβολή ντοκιμαντέρ
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, ώρα 20:00
Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλεί στην ομιλία του κ. Δημήτρη Πάνου, Φιλόλογου, ερευνητή συνεργάτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: « Διδάσκοντας Λογοτεχνία στο σύγχρονο Πολυπολιτισμικό Σχολείο: Το κείμενο ως γέφυρα Πολιτισμών και Αξιών ».
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, ώρα 20:00
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε Συνεργασία με τo Εθνικό Κέντρο Βιβλίου(Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και την Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου: Νεοελληνική ποίηση και υπερρεαλισμός».
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- μελετητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας- Συγγραφέας, κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης.

Σχετικά Άρθρα