fbpx
Γενική

Τα εκτός ημερησίας… έκλεψαν την παράσταση

ΗΡΕΜΟ ΚΛΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΕΙΣ

Η φράση «όψιμο ενδιαφέρον», την οποία εξεστόμισε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος και αφορούσε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το συνοικισμό του Δροσερού, ήταν αυτή που εξόργισε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος ηλεκτροδότησης ακινήτων στο Δροσερό.
Η παράταξη «πολίτες για την αλλαγή», διά στόματος Χρήστου Πούλιου, μίλησε ότι το ενδιαφέρον για αυτόν τον ευαίσθητο οικισμό, έρχεται πάντα σε στιγμές, οι οποίες δεν είναι και τόσο «αθώες», αφού περιέχουν συμφέροντα, όπως είπε ο κ. Πούλιος.
Η αντίδραση δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ήταν άμεση, οι οποίοι μίλησαν για πραγματικό ενδιαφέρον για τον οικισμό και όχι για συμφέροντα, βάζοντας κατά κάποιον τρόπο στη θέση του τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τελικά αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής, η οποία αποτελείται από πέντε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και τέσσερις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, η οποία θα ασχοληθεί με αυτό το ευαίσθητο θέμα.
Με τέσσερα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για το μήνα Φεβρουάριο, τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση από τη μείζονα αντιπολίτευση, την παράταξη «πολίτες για την αλλαγή», της οποίας ηγείται ο Χρήστος Πούλιος.
Ο απολογισμός των Θ.Λ.Ε. ήταν το πρώτο θέμα, το οποίο τέθηκε από τους «πολίτες για την αλλαγή», οι οποίοι είδαν με έκπληξη, όπως ανέφεραν, ότι δε συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης απαντώντας στην ερώτηση, είπε ότι είναι ακόμα νωρίς και πολύ σύντομα θα υπάρχουν τα στοιχεία, που όλοι θέλουμε.
Η ποιότητα του νερού στα Κιμμέρια, ήταν το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση και είδε το φως της δημοσιότητας, ύστερα από αναφορές κατοίκων της περιοχής, οι οποίες μιλούσαν για θολότητα του πόσιμου νερού, κυρίως μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου καιρού. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης, αναφερόμενος στο ζήτημα, είπε ότι το πρόβλημα έγινε αμέσως γνωστό και η υπηρεσία του δήμου επενέβη έγκαιρα, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της υδροδότησης.
Η κοπή των δέντρων στην κεντρική πλατεία, εν όψει της ενοποίησης των πλατειών, ήταν ακόμη μια ερώτηση, που τέθηκε επί τάπητος, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής αυτής ανέφερε ότι κόπηκαν πάνω από 40 δέντρα, επικαλούμενος στοιχεία, από ελεύθερο πρόγραμμα δορυφορικών φωτογραφιών του διαδικτύου. Η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη ήταν άμεση, λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού κόπηκαν τρία με τέσσερα δέντρα, τα οποία μάλιστα κρινόταν επικίνδυνα για τους πολίτες, ενώ δήλωσε ότι φυτεύτηκαν πάνω από 45 νέα δέντρα.

– «Δε θα έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε, αν συνεχίσετε να ακολουθείται αυτήν την τακτική», είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στη δημοτική παράταξη «πολίτες για την αλλαγή», αφού «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η πολιτική», συμπλήρωσε, εμφανώς ενοχλημένος ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

– Τυπικά και ρουτίνας χαρακτηρίστηκαν τα 52 θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο, σε μια αίθουσα, την οποία τη χαρακτήριζε το ήρεμο γενικά κλίμα, αλλά και οι μικροεντάσεις για κάποια θέματα. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν σε εγκρίσεις προϋπολογισμών δημοτικών σχολείων και ψηφίστηκαν ομόφωνα, ενώ κάποια άλλα αφορούσαν σε οικονομικές ενισχύσεις διάφορων πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης και εγκρίθηκαν και αυτά τόσο από τη συμπολίτευση, όσο και από την αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα