fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Άλλαξε η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ή καλύτερα της εταιρείας «Ελληνικά Λιπάσματα Α.Ε.» και στη θέση του Θόδωρου Κιτσάκου, ο οποίος αναλαμβάνει άλλα καθήκοντα στον Όμιλο Λαυρεντιάδη, λέγεται ότι αναλαμβάνει ο Κώστας Μούτσιος. Οι πιο πάνω πληροφορίες είναι σχεδόν σίγουρες, ωστόσο ελέγχονται πληροφορίες από άλλες πηγές, που λένε, πως ήδη κάποιος πολιτικός της Καβάλας, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος αυτόν τον καιρό, μισθοδοτείται από τον Όμιλο Λαυρεντιάδη ως υπάλληλός του και δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης στη θέση του Νίκου Σίμογλου μόλις αυτός αποχωρήσει ή αναλάβει άλλα καθήκοντα. Επαναλαμβάνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται αν και προέρχονται από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Πέντε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας για την πόλη της Κομοτηνής ανακοίνωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης, αρχής γενομένης από το δρόμο μπροστά στην Νομαρχία. Όπως μάλιστα είπε ο κ. Κοτσάκης δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας θα γίνουν σε κάθε οικισμό(…)

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Αν πριν από μερικά χρόνια έλεγες ότι μπορεί μια γυναίκα να ηγηθεί του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών θα σε περνούσαν για αιθεροβάμονα. Σήμερα όμως που η χειραφέτηση της γυναίκας στους χώρους εργασίας είναι καθημερινότητα, η Σταυρούλα Τζατζανά μπορεί απλά να υπερηφανευθεί ότι έριξε ένα ανδροκρατούμενο κάστρο και έτυχε της εμπιστοσύνης των συναδέλφων της. Είναι η πρόεδρος των αστυνομικών νομού Ροδόπης και έχει πρόγραμμα και ατζέντα διεκδικήσεων για τους συναδέλφους της.
Πρώτη φορά πρόεδρος αστυνομικών γυναίκα.
– Ναι είναι η πρώτη φορά, σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Θεωρώ δε ιδιαίτερη τιμή την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο πρόσωπο μου. Οι εκλογές μας έγιναν στις 14 Φεβρουαρίου, αναδείχτηκαν νέα μέλη στο Δ.Σ., σχεδόν όλα τα μέλη είναι νέα παιδιά με εξαίρεση εμένα, τον Φεγγομύτη Δημήτριο και τον Κουμανίδη Νίκο που είχε ασχοληθεί παλαιότερα. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, ψήφισαν 410 από τα 487 μέλη μας, την Παρασκευή έγιναν οι αρχαιρεσίες και αναδείχτηκα εγώ ως πρόεδρος.

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Σε μια «πριβέ» συνεδρίαση κατά την οποία πριν καλά-καλά κηρύξει την έναρξή της ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παύλος Γεωργιάδης, οι κ.κ. Εριφυλλίδης, Κλειτσιώτης, Ιατρού, Μαυρίδης και Καραμπουρνιώτης αποχώρησαν, παραδίδοντας το γραπτό υπόμνημα διαμαρτυρίας, όπως είχαν ήδη ανακοινώσει με γραπτή επιστολή-διαμαρτυρία , δυστυχώς, ψηφίστηκαν πολύ σημαντικά θέματα.
Το «δυστυχώς», έχει να κάνει με την ακυρωτική απόφαση που τυχόν λάβει η Επιτροπή της Περιφέρειας στην οποία άμεσα θα προσφύγει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Στάθης Εριφυλλίδης, προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση των αποφάσεων, με το αιτιολογικό της μη σύννομης διαδικασίας λόγω μη απαρτίας.
Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσιογράφοι αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν στην αίθουσα όχι έναν εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης , που νωρίτερα σύσσωμη με εξαίρεση τον Βαγγέλη Παππά είχε εκδώσει επιστολή- διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης να επιστρέψουν οι συνεδριάσεις στο πρότερο καθεστώς, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι απηύθυναν θέματα προς τη διοίκηση πριν τη έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά τέσσερις.

Η ΓΝΩΜΗ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την έλλειψη οικοπέδων για την ανέγερση σχολικών κηρίων. Και όμως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε χώρους για σχολικά κτήρια, τα οποία είχαν προβλεφθεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1989. Δυστυχώς οι επόμενες δημοτικές αρχές δεν προέβλεψαν την εξαγορά ή την αντικατάσταση αυτών των οικοπέδων, με συνέπεια οι ιδιοκτήτες τους να πετύχουν τον αποχαρακτηρισμό τους και σήμερα η πόλη μας να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιρίων.
Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αποχαρακτηρισμού ενός τέτοιου οικοπέδου είναι του οικοδομικού τετραγώνου 335, ο οποίος από χώρος ανέγερσης σχολικών κτηρίων- βρεφονηπιακών σταθμών, μετατράπηκε σε χρήση γης «γενική κατοικία». Το Ο.Τ. 335 εμβαδού 4.286 τμ, βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, και προορίζονταν να ικανοποιήσει τις ανάγκες σε σχολική στέγη της περιοχής, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και η σχολική ενότητα του Αγίου Ελευθερίου.

Σχετικά Άρθρα