fbpx
Γενική

Ενοχλημένα είναι τα μέλη του από δήλωση του δήμου

ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο φιλοζωικός σύλλογος Ξάνθης, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του συλλόγου, αλλά και πλήθος φιλόζωων, ανταλλάσσοντας απόψεις για το ευαίσθητο αυτό θέμα της φιλοζωίας, αλλά και αυτό των αδέσποτων, τα οποία συνεχώς αυξάνονται στην πόλη μας.
Τα μέλη του συλλόγου, αλλά και οι φιλόζωοι της Ξάνθης είναι ενοχλημένοι από πρόσφατη δήλωση της Αντιδημάρχου Πρασίνου Σοφίας Καραγιαννίδου, η οποία μιλούσε για απαγόρευση εισόδου των κατοικίδιων ζώων σε πάρκα της πόλης.
«Θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στην αντιδήμαρχο πρασίνου, όσο αναφορά στην απαγόρευση που ακούσαμε, για τις βόλτες των σκύλων στα πάρκα και στο διάζωμα της οδού Περικλέους. Συμφωνούμε ότι δεν είναι σωστό, να βγάζουμε βόλτα ένα σκυλί και να αφήνει εκεί τα περιττώματά του, που ύστερα θα περνάει κόσμος ή θα παίζουν κάποια παιδάκια. Φυσικά αυτό δεν το θέλει κανένας. Για μας, σα φιλοζωικός, θα ήταν πιο σωστό η αντιδήμαρχος να ορίσει κάποιους χώρους, μέσα στην πόλη, για να βγάζουνε οι άνθρωποι βόλτα τα σκυλιά τους, έτσι ώστε να μην ενοχλείται κανένας. Ούτε αυτοί που έχουν σκυλιά, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι, αφού αν τα μέρη είναι ορισμένα, δε θα υπάρχουν ακαθαρσίες μέσα στα πάρκα», δήλωσε η Γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστασία Μιχαηλίδου.
Επίσης, ο φιλοζωικός σύλλογος προτείνει και μία άλλη λύση, κατά την οποία θα περιφραχτούν κάποια σημεία μέσα στα υπάρχοντα πάρκα, με πιο εντατικό καθαρισμό, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται και πάλι όλοι.
«Εγώ ως φιλόζωος, δε συμφωνώ με αυτό που είπε η αντιδήμαρχος. Φυσικά πιστεύω ότι αυτό δεν το είπε η αντιδήμαρχος από μόνη της, αλλά ύστερα από παρότρυνση κατοίκων, οι οποίοι δε θέλουν να πηγαίνουμε στα πάρκα με τα ζώα μας. Συμφωνώ ότι όλοι εμείς οι φιλόζωοι, πρέπει να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των ζώων μας. Αυτό είναι νόμος και γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αν κάποιος δε μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου του, μπορεί άνετα να του επιβληθεί πρόστιμο. Δεν μπορεί κανείς όμως να μας απαγορεύσει να βγάζουμε τα ζώα μας έξω βόλτα», είπε η κ. Αλεξία, φιλόζωος.
Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου, υποστηρίζουν ότι σε κάτι παρόμοιο, προέβη και ένας δήμος στην Κρήτη, αλλά η πράξη του κρίθηκε παράνομη.

– «Συμφωνούμε ότι δεν είναι σωστό, να βγάζουμε βόλτα ένα σκυλί και να αφήνει εκεί τα περιττώματά του, που ύστερα θα περνάει κόσμος ή θα παίζουν κάποια παιδάκια. Για μας, σα φιλοζωικός, θα ήταν πιο σωστό η αντιδήμαρχος να ορίσει κάποιους χώρους, μέσα στην πόλη, για να βγάζουνε οι άνθρωποι βόλτα τα σκυλιά τους, έτσι ώστε να μην ενοχλείται κανένας», δηλώνουν οι φιλόζωοι.

Σχετικά Άρθρα