fbpx
Γενική

«Η άλλη γεωργία» και το περιβάλλον

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Κοντού

«Η άλλη γεωργία» και το περιβάλλον είναι ο τίτλος του βιβλίου του πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού που θα παρουσιάσει την Τετάρτη 3 Μαρτίου στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής Β Αθηνών ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μάργαρης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου και ο Βασίλης Γιαννόπουλος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Το βιβλίο είναι του εκδοτικού οργανισμού Λιβάνη. Τις επόμενες μέρες η παρουσίαση θα γίνει και στην Ξάνθη.
Ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης αναφέρει στον πρόλογο του για «την άλλη γεωργία»: «Ανθεί με επιτυχία από το 2004. Μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι τη δημιούργησα, ως ορολογία και ως project, και η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της πορείας μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Σε άλλο σημείο ο κος Κοντός σημειώνει: «Προχωρήσαμε στην καταγραφή των προϊόντων και των παραγωγών που συνιστούν τη δική μας «άλλη γεωργία». Η απόφαση για τη στήριξη όλων τους υπήρξε άμεση και η προσπάθεια, πιστεύω, αρκετά αποτελεσματική. Παράλληλα, όμως, με την προσπάθεια για την άμεση απορρόφηση των προϊόντων τους σε ικανοποιητικές τιμές χρειάστηκε να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό καλλιεργειών και εγκαταστάσεων, σε εκδηλώσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παραγωγών και, με λίγα λόγια, στη με κάθε τρόπο στήριξή τους».
Στο βιβλίο του επιχειρεί να περιγράψει κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις της «άλλης γεωργίας», για να τη γνωρίσει ο κόσμος και να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Τοποθετεί την παραγωγή των προϊόντων της «άλλης γεωργίας», για τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι ποιοτικά ασφαλή και υγιεινά.
Η «άλλη γεωργία» και το περιβάλλον αποτυπώνονται στο βιβλίο του με τον πλέον ευκρινή και αναλυτικό τρόπο, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε στη διάρκεια ενός οδοιπορικού από τη μια άκρη της πατρίδας μας ως την άλλη.

Σχετικά Άρθρα