fbpx
Γενική

Έγραψε ο τοπικός τύπος

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Το Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τις συναντήσεις σε διάφορες περιοχές των τριών χωρών, προκειμένου να επιλύονται προβλήματα που αφορούν περιοχές των τριών χώρων και να συζητιούνται θέματα συνεργασίας τους, όπως είναι ο Τουρισμός!!!
Αυτή τη φορά, η πρόσκληση ήρθε από την Σμόλιαν της Βουλγαρίας και τον Νομάρχη της κ. Στάικοβ, με τόπο συνάντησης το τουριστικό χιονοδρομικό κέντρο Παμπόροβο. Από ελληνικής πλευράς, παρόντες ήταν ο Νομάρχης Ξάνθης και Πρόεδρος του Δικτύου, Γιώργος Παυλίδης, ο Νομάρχης Σερρών κος Φωτιάδης, ο Νομάρχης Δράμας κος Ευμοιρίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Καβάλας κος Κίμων Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία από την Νομαρχία Έβρου. Από την πλευρά της Τουρκίας, παρών ήταν ο Νομάρχης Ανδριανούπολης κος Μπουγιάκ, ενώ από την Βουλγαρία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κος Μαρίνοβ, βουλευτές, ο Νομάρχης Σμόλιαν και οικοδεσπότης, κος Στάικοβ, καθώς και πλήθος από εκπροσώπους ξενοδοχοϋπαλλήλων και τουριστικών πρακτόρων και από τις τρεις χώρες! Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση τόσο του Παμπόροβο όσο και της ευρύτερης Βουλγαρικής περιοχής, ως τουριστικού προορισμού, καθώς και των υπολοίπων εναλλακτικών δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες, κυρίως στην οροσειρά της Ροδόπης.

ΕΜΠΡΟΣ

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εξήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, στην πρώτη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα παρέχει εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής και σε επιχειρήσεις που έχουν μικρή (λογιστική) κερδοφορία και οι οποίες αποκλείονται από τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα προκηρυχτούν τρία προγράμματα ενίσχυσης μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανοίξει νέος κύκλος για την ενίσχυση της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

ΑΓΩΝΑΣ
Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων του Νομού, εισήλθε από το περασμένο Σάββατο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης μετά και το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΜΑΧΗΤΗΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ *Τέτοιο σχολείο, δεν υφίσταται ούτε στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου!!! Μπράβο στον Νομάρχη Ξάνθης, γιατί το σχολείο αυτό θα μαζεύει παιδιά με ειδικές ανάγκες όχι μόνο από τη Ξάνθη, αλλά και από όλη τη Περιφέρεια και θα προσφέρει ΥΨΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! ΚΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΚ CONUSL Πύργου Ηλείας! *Λέτε ότι έχετε χαρτί κύριοι του KEK Consul Πύργου από την Περιφέρεια. Σας ρωτάω ευθέως. Σύμφωνα με το Νόμο, από την ώρα που το κτίριο θα ζητηθεί για ΧΡΗΣΗ από την Εκπαίδευση, οφείλετε να το παραδώσετε την επόμενη μέρα ή όχι; Ακόμη κι αν σας είχε παραχωρηθεί ΝΟΜΙΜΑ όπως ισχυρίζεστε;

Σχετικά Άρθρα