fbpx
Γενική

Οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Το επόμενο Σάββατο τελειώνουν επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου.
Κάποια καταστήματα της Ξάνθης καλούσαν τους πελάτες τους σε προκρατήσεις ειδών, έναντι μικρής προκαταβολής, τα οποία θα τα παραλάμβαναν μετά την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στη μειωμένη τιμή, ενώ κάποιοι έμποροι έκαναν ήδη εκπτώσεις στο ταμείο, πριν την επίσημη έναρξη. Οι κινήσεις αυτές ήταν κινήσεις απόγνωσης των καταστηματαρχών, οι οποίες γινόταν, λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 30%, σε κάποια καταστήματα της πόλης και έτσι ανάγκασε τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις χειμερινές εκπτώσεις, με τον παραπάνω τρόπο, στην προσπάθειά τους να μαζέψουν ό,τι μπορούν στα ταμεία τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού έχει κλείσει για τα καλά.
Πολλοί κάτοικοι άφησαν τα ψώνια τους για την τελευταία στιγμή, αφού πίστευαν ότι αυτές τις μέρες, που είναι οι τελευταίες των εκπτώσεων, θα δουν τις τιμές σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που μάλλον δεν ισχύει, αφού η κακή κίνηση, δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο.
Οι καταστηματάρχες βλέπουν για μια ακόμη φορά το εμπόρευμά τους να τους μένει «αμανάτι» και να είναι αναγκασμένοι να το ανεβάσουν στο πατάρι, με την ελπίδα ότι του χρόνου ίσως φύγει από το κατάστημά τους.
Οι καταναλωτές πάντως που επιθυμούν να αγοράσουν ένα προϊόν σε χαμηλότερη τιμή, έχουν ακόμα μια εβδομάδα διορία, όταν λήγει και η επίσημη περίοδος των εκπτώσεων.
Οι καταστηματάρχες της Ξάνθης λένε ότι, η κίνηση ήταν αδιάφορη, εκτός από κάποιες μέρες, κυρίως στις αρχές της περιόδου, με αποτέλεσμα να μην έχουν και πάλι τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ελπίδες τους τώρα εναποθέτονται το Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα