fbpx
Γενική

Το πρώτο σπίτι στο παιδικό χωριό SOS Θράκης

Ζητούνται μητέρες ή θείες να προσφέρουν αγάπη στα παιδιά

Είναι γεγονός η λειτουργία του πρώτου σπιτιού στο παιδικό χωριό SOS Θράκης, στο Αρίστηνο του Δήμου Τραϊνούπολης, το οποίο φιλοξενεί τα πρώτα δύο παιδιά. «Μόλις ξεκινήσαμε με δύο φυσικά αδέλφια και με άμεση προοπτική να δεχθούμε περί τα 5- 6 αδέλφια ακόμη, στο επόμενο διάστημα προκειμένου να στελεχώσουμε και το δεύτερο σπίτι, την δεύτερη οικογένεια SOS», δήλωσε ο Διευθυντής κ. Άκης Δρεπανίδης σε συνέντευξη του στην XanthiNews. Μάλιστα όπως σημείωσε «τα παιδιά πάντα έρχονται σε σταδιακούς ρυθμούς γιατί δίνουμε μεγάλη σημασία όσον αφορά στην προσαρμογή τους και για να μπορούν οι κυρίες που έχουν την αποκλειστική φροντίδα τους να μπορούν να δώσουν ότι καλύτερο».
Γι αυτό το λόγο ζητούνται μητέρες ή θείες. Εάν είστε μεταξύ 30- 45 χρονών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με καλή σωματική και ψυχική υγεία, απόφοιτη Λυκείου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνά: 25510/ 51856- 51890 για να δηλώσετε το ενδιαφέρονταν σας.
Ο κ. Δρεπανίδης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τι ακριβώς ζητούν: «Είναι γυναίκες που δεν έχουν άμεσες οικογενειακές υποχρεώσεις. Τα δικά τους παιδιά είναι ενήλικα. Από εκεί και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι σαν Οργανισμός να κάνουμε κάποιες ψυχομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αυτές οι κυρίες να παρακολουθήσουν μία εκπαίδευση που την ονομάζουμε Σχολή Μητέρων και Θείων. Οι κυρίες είναι αμειβόμενο προσωπικό και βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους 24 ώρες το 24 ωρο. Γι αυτόν τον λόγο, εκτός από τις άδειες τους ως εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, δικαιούνται κάποια ρεπό μέσα στο μήνα τα οποία λαμβάνουν βάσει προγραμματισμού. Μία κυρία ξεκινάει πάντα υποχρεωτικά από τον ρόλο της θείας, ποτέ από τον ρόλο της μαμάς απευθείας, γιατί θέλουμε να είμαστε σίγουροι αλλά και η ίδια ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο μητρικής φροντίδας. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορεί μια γυναίκα να αναλάβει σταδιακά την φροντίδα παιδιών».
Για το αν κάποιος μπορεί να επισκεφθεί το παιδικό χωριό SOS Θράκης ο Διευθυντής απάντησε: «Τα παιδιά δεν αποτελούν έκθεμα. Ωστόσο, κατόπιν ενός ραντεβού μπορεί να έρθει κάποιος και να του εξηγήσουμε ποια είναι η φιλοσοφία μας, ο τρόπος λειτουργίας μας και να του κάνουμε μια μικρή ξενάγηση στους χώρους μας.
Οι εθελοντές είναι μια χρήσιμη ομάδα ανθρώπων. Αναζητούμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τα παιδιά. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν σταθερότητα και συνέπεια στον χρόνο που μπορούν να μας δώσουν».
Για να γίνει κάποια χρηματική δωρεά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό για να δοθεί τραπεζικός λογαριασμός για να καταθέσετε χρήματα. Μπορεί και να συνδυάσει την επίσκεψη με την ενημέρωση. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιλέγουν να κάνουν χρηματική δωρεά και προτιμούν να απευθυνθούν στα παιδικά χωριά, ρωτώντας τι ακριβώς ανάγκες υπάρχουν. «Κάνοντας μια επικοινωνία μαζί μας μπορούμε να κατευθύνουμε τον ενδιαφερόμενο σε είδη που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα του χωριού», κατέληξε ο κ. Δρεπανίδης.

Σχετικά Άρθρα