fbpx
Γενική

Δεν ανεχόμαστε άλλο πάγωμα μισθών

Η Π.Ο Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Από τις 3 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών είχε αποφασίσει τη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, αντιτιθέμενη στα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία στρέφονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των μισθωτών και ιδιαίτερα εκείνων του δημόσιου Τομέα, με προσπάθεια να μεταφέρουν τα φορτία της διαχρονικής δημοσιονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Η Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. συμμετείχε ενεργά και στην κινητοποίηση στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ σήμερα συνεχίζει να αντιδρά αγωνιστικά, διατρανώνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων της και δηλώνοντας συγχρόνως έτοιμη να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις της, εάν χρειαστεί.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση», λένε τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών και συγχρόνως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με τη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας από τα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για την κρίση ευθύνονται οι αντιαναπτυξιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα, οι οποίες διόγκωσαν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας, συμπίεσαν τα εργατικά εισοδήματα οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δανεισμό, αυξάνοντας όμως παράλληλα σε υπέρμετρο βαθμό τα κέρδη των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέλη της ομοσπονδίας τονίζουν κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούνε άλλη καμία μείωση στο εισόδημά τους, καθώς και καμία υποχώρηση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Επίσης λένε ότι φτάνουν τόσα φορολογικά βάρη, καθώς και παραπέρα διάλυση του δημόσιου τομέα.
«Το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε να μην αποδεχτεί καμιά μείωση των αποδοχών μας. Συμμετείχαμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγχρόνως επιδιώκουμε συναντήσεις και συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου, σε κοινά αιτήματα, ώστε να αγωνιστούμε για την ανατροπή αρνητικών εξελίξεων. Καλούμε τον υπουργό παιδείας να αποσύρει άμεσα όλα τα απαράδεκτα σχέδια και προεδρικά διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τ.Ε.Ι. και να μην προχωρήσει σε καμιά νομιμοποίηση του κέντρου ελευθέρων σπουδών και των κολεγίων της χώρας», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κηπουρός, μέλος της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Θράκης.
Τα μέλη της ομοσπονδίας λένε ότι είναι ένας κλάδος επιστημόνων, ο οποίος συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου της χώρας, με χαμηλές αποδοχές, οι οποίες επιβλήθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο από τη δεκαετία του ΄80, σε αντίθεση με το χρόνιο αίτημά τους για μισθολόγιο Μηχανικών, όπως συμβαίνει με άλλους κλάδους επιστημόνων. Από τότε, με σκληρούς αγώνες κερδήθηκαν τα δύο κλαδικά επιδόματα, σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων και των ποινικών ευθυνών που φέρουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τα οποία στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ το μήνα. «Δεν είμαστε λοιπόν ρετιρέ, αλλά χαμηλά αμειβόμενοι του δημοσίου», λένε χαρακτηριστικά τα μέλη της Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Τιπ κυρίως θέματος

Αλέξανδρος Κηπουρός«Εάν δε δικαιωθούμε, εξυπακούεται ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Ήδη έχουμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων, προκειμένου να του θέσουμε τα προβλήματα του κλάδου, μετά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για περικοπή των επιδομάτων μας, ενώ έχουμε και αντιπροτάσεις»

Σχετικά Άρθρα