fbpx
Γενική

«Ακόμα δεν ξέρουμε το κόστος των εκδηλώσεων»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευχαριστημένη είναι η δημοτική αρχή από την έκβαση των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών. Παρόλο τις άσχημες καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αυτές σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, αφού ο κόσμος της Ξάνθης, αλλά και οι επισκέπτες, τις αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ξεπεράστηκαν εγκαίρως και έτσι η εξέλιξη των γιορτών, είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, κατά μήκος της 28 ης Οκτωβρίου, όπου διεξήχθη η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Το πρόβλημα της μετακίνησης των κιγκλιδωμάτων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να «κολλήσει» ένα άρμα, ξεπεράστηκε γρήγορα και έτσι η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Πολλοί Ξανθιώτες αναρωτιούνται ποιο ήταν το κόστος των εκδηλώσεων, καθώς και από πού βρίσκονται αυτά χρήματα.
«Ακόμα είναι φύση αδύνατον να πούμε πόσο κόστισαν οι γιορτές. Οι υπηρεσίες ήδη εργάζονται, με σκοπό να γίνει γρήγορα ο απολογισμός, για να αρχίσουν να ακούγονται διάφορα ποσά, τα οποία δεν είναι πραγματικότητα. Το υπουργείο πολιτισμού θα συμβάλει με μια χρηματοδότηση, για πράγματα τα οποία είναι χρήσιμα για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Έχουμε ζητήσει την αγορά μιας εξέδρας και ενός ρουφ, κόστους περίπου 150 με 200 χιλιάδες ευρώ. Πιστεύω είναι πολύ σημαντική βοήθεια αυτή, αν σκεφτούμε ειδικά ότι αυτά κάθε χρόνο τα νοικιάζουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανόλης Φανουράκης.
Οι αρμόδιοι των εκδηλώσεων χαροποιήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός της μη αποχώρησης των καρναβαλιστών από την παρέλαση, αλλά και των θεατών, οι οποίοι έμειναν κάτω από τη βροχή και παρακολουθούσαν υπομονετικά τη μεγάλη ξανθιώτικη καρναβαλική παρέλαση.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανόλης Φανουράκης, δήλωσε ευχαριστημένος από την έκβαση όλων των εκδηλώσεων της Κυριακής, αφού και το κάψιμο του Τζάρου έγινε κανονικά, παρόλο τη συνεχόμενη βροχή, όπως κανονικά έγινε και η ρίψη πυροτεχνημάτων. «Και πέντε άτομα να ήταν στο κάψιμο, αυτό θα γινόταν κανονικά», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανόλης Φανουράκης.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Δ’ ΣΣ ενημέρωσε το δήμο Ξάνθης ότι δε δίνουν τα τζιπάκια, τα οποία σέρνουν τα άρματα. Η παρέμβαση του Βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη όμως υπήρξε άμεση και καταλυτική και έτσι ξεπεράστηκε και αυτό το πρόβλημα.
Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια, συμπλήρωσε φέτος ο κορυφαίος θεσμός της Βόρειας Ελλάδας, οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, της απόλυτης πολιτιστικής και πολιτισμικής έκφρασης του τόπου μας, που καταφέρνει και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνώς. Οι κοσμογονικές αλλαγές, η αναγκαιότητα για εξεύρεση τρόπων και λύσεων στα γενικότερα προβλήματα, δεν μπορούν να «αγγίξουν» μία τέτοια διοργάνωση, που επιμένει στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερο τις βάσεις για την κοινωνική και πολιτιστική επικοινωνία.


Μανόλης Φανουράκης
«Λάθη γίνονται πάντα. Εμείς τα εντοπίζουμε και τα διορθώνουμε. Φέτος, η διαδρομή της παρέλασης ήταν από τις πιο καλές. Τα πλέγματα που τοποθετήσαμε μέχρι τη γέφυρα, βοήθησαν πάρα πολύ. Στεναχωρηθήκαμε που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε το παιδικό καρναβάλι, αλλά του χρόνου θα το ξεκινήσουμε από πολύ νωρίς. Πάντως όλα τα προβλήματα εντοπίζονται και λύνονται με όλους τους αρμοδίους».

Σχετικά Άρθρα