fbpx
Γενική

Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δραματική

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τελικά θα τα καταφέρει ή όχι η Ελλάδα; Έχει πτωχεύσει ή είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό; «Σταματημό» δεν έχουν τα δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, τα οποία τη βάζουν για μία ακόμα μέρα στο στόχαστρο, με τις δηλώσεις και τα σχόλια αξιωματούχων να αντικρούονται.
Εντονότατες ήταν οι διεργασίες και το παρασκήνιο στην Ευρώπη, για το «είδος» της στήριξης, που θα δοθεί στη χώρα μας, στην κρίσιμη Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Επικριτικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, φιλοξενεί καθημερινά ο τύπος σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μεγάλη εφημερίδα των Η.Π.Α., αφιέρωσε στην Ελλάδα το πρώτο της θέμα, αποδίδοντας στη χώρα μας ευθύνες ακόμη και για την πτώση του ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα δημοσιεύματα. Το ενιαίο νόμισμα κατρακυλά, ενώ ανησυχία επικρατεί στις συνεδριάσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών, που έφτασε να υποχωρεί, σε κάποιες συνεδριάσεις, κατά αρκετές μονάδες.
Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις σε πολλούς κλάδους της χώρας μας, εκ των οποίων ένας από αυτούς είναι και η αγορά, η οποία πραγματικά περνάει δύσκολους καιρούς.
Μέτρα ενισχυμένης λιτότητας υποδεικνύουν με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τεχνοκράτες, αλλά και καθημερινά αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που κλιμακώνονται, στο φόντο ενός νέου ρεκόρ των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.
«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Δεν είναι τωρινή, αφού εμείς ως επαγγελματίες, τα μηνύματα τα παίρναμε αρκετά νωρίτερα, από το προηγούμενο καλοκαίρι. Δυστυχώς δε γίνανε διορθωτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να φτάσουμε στη σημερινή εποχή, που τα ληφθέντα μέτρα είναι σκληρότερα, από αυτά που θα μπορούσαν να είναι. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, εύχομαι να πετύχουν, αλλά και πάλι θα δείτε ότι, ο στόχος αυτών των μέτρων είναι η μικρομεσαία επιχείρηση. Πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε, διότι η κατάσταση όσο πάει θα γίνεται και πιο δραματική», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Β.Ε. Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας.
Ο κ. Κατσαρίκας απάντησε και σε αυτούς που λένε, ότι για αυτήν την κατάσταση φταίει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι: «οποιοσδήποτε καλόπιστος δε θα μπορούσε να σκεφθεί ότι, αυτή η τραγική κατάσταση θα μπορούσε να γίνει μέσα σε πέντε χρόνια» και συνεχίζει: «νομίζω ότι η ΝΔ έχει κάνει σωστά πράγματα και έχει πάρει σωστές αποφάσεις. Ίσως θα μπορούσε κάποια πράγματα να τα είχε «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα. Ένα πράγμα το οποίο μας βαραίνει είναι το σπάταλο κράτος και το αντιπαραγωγικό, με τις υπηρεσίες του. Την περίφημη επανίδρυση δεν την κάναμε. Μας τιμώρησε ο λαός, φέρνοντας μια καινούργια κυβέρνηση και όλοι πλέον ελπίζουνε να πάμε καλύτερα».

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, το 60% των Ελλήνων θεωρεί την οικονομική κατάσταση ως το σημαντικότερο πρόβλημα. Ως δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται η ανεργία, τρίτο η άνοδος των τιμών και τέταρτο η εγκληματικότητα. Επιπλέον, το 61% εμφανίζεται απαισιόδοξο για τις εξελίξεις στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα