fbpx
Γενική

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε αποτίμηση

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟ

Κανονικότατα λειτουργεί όπως είναι γνωστό, εδώ και κάποιον καιρό, η τουριστική δίοδος, η οποία συνδέει την Ξάνθη με τη γειτονική Βουλγαρία.
Οι γείτονες Βούλγαροι ήδη έρχονται στη περιοχή μας, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Ξανθιώτες, οι οποίοι με την πρώτη ευκαιρία, εκδράμουν στη γειτονική χώρα, κυρίως στη νότια μεριά της, όπου βρίσκεται και το χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Παμπόροβο.
«Ακόμα ο καιρός είναι άσχημος και πολλές φορές ο δρόμος ήταν κλειστός, λόγω των καιρικών συνθηκών. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε μία αποτίμηση και να πούμε αν υπάρχει θετικό ή όχι αποτέλεσμα. Το χειμώνα, μάλλον το αποτέλεσμα δε θα είναι θετικά για την Ξάνθη, αφού όλοι ψάχνουν χειμερινά θέρετρα. Το καλοκαίρι, όλος αυτός ο πληθυσμός του ορεινού όγκου, που βρίσκεται σε βουλγαρικό έδαφος, θα θέλει μια διέξοδο προς τη θάλασσα. Πλην όμως εμείς, σα νομός Ξάνθης, δεν είμαστε έτοιμοι με υποδομές, όπως έχει η Καβάλα, το Φανάρι και η Αλεξανδρούπολη, για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε αυτούς τους επισκέπτες. Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μαζί οι φορείς να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και τη δική μας παράλια ζώνη, με ήπιες μορφές ανάπτυξης, αφού ανήκει στη συνθήκη Ραμσάρ, ούτως ώστε να έρθει στα παράλια τα δικά μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα μεγάλο «γιατί» και τι φταίει, που έμεινε ο νομός μας πίσω σε τέτοιες υποδομές. Η Ο.Ε.Β.Ε. θα ζητήσει σύγκλιση φορέων μετά τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, ούτως ώστε να συζητηθεί το πώς θα γίνει να κρατηθεί ο τουρισμός στην περιοχή μας.

Σχετικά Άρθρα