Γενική

Έξι απλοί τρόποι να «κάψουμε»… λίπος

Όλοι λίγο πολύ θέλουμε να «κάψουμε» ή εξαφανίσουμε τα παραπάνω κιλά που έχουμε αλλά παρά τις προσπάθειες μας δεν γίνεται τίποτα. Διάβασα και σας μεταφέρω τι έγραψε μια έρευνα για να μπορέσουμε να «κάψουμε» το καταραμένο λίπος του σώματός μας.

Φάε πρωτεΐνη
Δεν χρειάζεται να είναι κρέας. Όταν καταναλώνεις πιο πολύ ψάρι, όσπρια και αυγά, μπορείς να χάσεις πιο πολύ λίπος. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, άτομα που λάμβαναν 40% των θερμίδων τους από πρωτεΐνη έχασαν πολύ περισσότερο λίπος από άτομα που λάμβαναν μόνο 15% των θερμίδων τους από αυτήν.
Σημείωση: και οι δύο ομάδες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων.
-Αυτό ακόμη δεν το εφάρμοσα.

Κάνε ένα διάλειμμα με καφέ
Η καφεΐνη που βρίσκεται σε δύο φλιτζάνια φίλτρου (ή σε ένα φραπέ) μπορεί να σπρώξει τον μεταβολισμό σου για 1 1/2 ώρα μετά. Ωστόσο αν προσθέσεις γάλα ή ζάχαρη, αυτή η δράση ακυρώνεται, σύμφωνα με τους ερευνητές.
-Έλα που δεν μπορώ να πιω καφέ χωρίς ζάχαρη και γάλα!

Φάε ολικής αλέσεως δημητριακά το πρωί
Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, άτομα που έτρωγαν ολικής αλέσεως κορν φλέικς έκαιγαν πιο πολύ λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με άτομα που έτρωγαν επεξεργασμένους υδατάνθρακες για πρωινό.
-Αυτό είναι εύκολο το κάνω ήδη!

Φόρα τζιν
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έδειξε ότι, όταν φοράς τζιν, κάνεις 491 περισσότερα βήματα (8% μεγαλύτερη κίνηση) την ημέρα σε σχέση με όταν φοράς καλά ρούχα της δουλειάς.
-Αυτό στις ενδυματολογικές κρίσεις του καθενός.

Πιο πολύ λάδι
Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που κατανάλωναν πιο πολλά μονοακόρεστα λιπαρά -όπως ελαιόλαδο και αβοκάντο- έκαψαν πιο πολύ λίπος σε ένα μήνα απ ότι άτομα που κατανάλωναν πιο πολλά κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή ζωικά λιπαρά όπως βούτυρο.
-Σωστό.

Γιαούρτι
Ένα δροσερό γιαουρτάκι θα σε βοηθήσει να χάσεις 22% περισσότερο βάρος και 61% περισσότερο σωματικό λίπος. Αυτό έδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί όπου συνέκριναν άτομα που προσέθεσαν ένα γιαούρτι στη διατροφή τους με άτομα που δεν έτρωγαν γιαούρτι.
-Σωστό και αυτό.

Καλή μας επιτυχία.
Καλή μας ημέρα, ίσως από Δευτέρα…!

Σχετικά Άρθρα