Το «νερό μπήκε στο αυλάκι» για τον περιμετρικό δακτύλιο Ξάνθης, ο οποίος μάλιστα εικάζεται ότι θα είναι έτοιμος στα επόμενα 5 χρονιά και συγκεκριμένα έως το 2015. Η νομαρχία Ξάνθης έθεσε το έργο στις πρώτες της προτεραιότητες, όπως αυτές αναπτύχθηκαν στο 2 ο αναπτυξιακό συνέδριο και ήδη υπάρχει και η μελέτη χάραξης του δρόμου, η οποία δείχνει από πού θα περάσει ο περιμετρικός δακτύλιος. Στο παρελθόν η παράταξη της αντιπολίτευσης της νομαρχίας Ξάνθης, είχε φέρει αντιρρήσεις, οι οποίες αφορούσαν τη σκοπιμότητα του έργου, αφού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Φώτη Καραλίδη, αυτό γίνεται σε μια πόλη, με 60.000 κατοίκους και όχι σε μια μεγαλούπολη, στην οποία η κατασκευή του θα ήταν επιτακτική ανάγκη.
Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη του σχεδιασμού και σύντομα θα αναθέσει σε κάποια ομάδα εργασίας του, να επεξεργαστεί τα υπάρχοντα στοιχεία του συγκεκριμένου έργου. Όπως λέει ο Γενικός Γραμματέας του Τ.Ε.Ε. Θράκης Αργύρης Πλέσσιας, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, αλλά αυτά θα αναζητηθούν πολύ σύντομα.
«Υπάρχουνε δύο στοιχεία σε κάθε περίπτωση. Το ένα στοιχείο αφορά στη σκοπιμότητα του έργου. Πρέπει δηλαδή να τεκμηριώσουμε, εάν ένα έργο είναι χρήσιμο να γίνει. Χρήσιμα έργα είναι αυτά που στέκονται τεχνικά και οικονομικά. Καλό θα είναι πάντα να στηρίζουμε τις επιλογές μας, με τη λογική ότι αυτό που θα γίνει θα έχει ανταπόδοση και θα είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές μας σαν κοινωνία.
Το δεύτερο στοιχείο που έχουμε να δούμε, είναι το τεχνικό κομμάτι του έργου. Δηλαδή πώς αυτό θα γίνει, χωρίς να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, όπως ποια σημεία δεν πρέπει να θιγούν και ούτω καθ εξής. Πρέπει λοιπόν να τεκμηριωθεί και η σκοπιμότητα του έργου, καθώς και τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουνε είναι υπερβάσιμα, δηλαδή μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, με κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Γενικός Γραμματέας του Τ.Ε.Ε. Θράκης Αργύρης Πλέσσιας.
Αργύρης Πλέσσιας:
«Δύο πράγματα έχουμε να δούμε σαν επιμελητήριο. Τη σκοπιμότητα του έργου, καθώς και το τεχνικό κομμάτι αυτού. Από’ κει και πέρα, το τι θα προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνει η ομάδα εργασίας, που θα συσταθεί, είναι άλλο θέμα».
– Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη του σχεδιασμού και σύντομα θα αναθέσει σε κάποια ομάδα εργασίας του, να επεξεργαστεί τα υπάρχοντα στοιχεία.
– «Πρέπει λοιπόν να τεκμηριωθεί και η σκοπιμότητα του έργου, καθώς και τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουνε είναι υπερβάσιμα, δηλαδή μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, με κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις», λέει ο Αργύρης Πλέσσιας.