fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Το ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ τονώνει οικονομικά ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, αφού με την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό οι αποστάσεις πλέον εκμηδενίστηκαν –τονίζει η Πρόεδρος Ξενοδόχων Ροδόπης- και γι΄ αυτό ήρθε η ιστορική στιγμή να ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ και να απλωθεί ακόμη περισσότερο! Περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά στο μέχρι τούδε έργο του Μανώλη Φανουράκη ΖΕΣΤΟ χρήμα φέρνει το «Ξανθιώτικο Καρναβάλι» σε όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και γι’ αυτό και ήρθε πλέον η ώρα να επεκταθεί και να
γίνει ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ, αφού μπορεί να προσελκύσει πλέον γκρούπ, επισκέπτες αλλά και….καρναβαλικά σχήματα από όλη την Ευρώπη. Το ρεπορτάζ είναι από την γειτονική εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»,

ΘΡΑΚΗ
Ιδιαίτερα αυτές οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι για… κλάματα! Κανένας συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο, καμία συνεργασία μεταξύ των μπλόκων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εναντιώνουν την υπόλοιπη κοινωνία στον αγώνα τους και οι ίδιοι να… παγώνουν στα μπλόκα χωρίς αποτέλεσμα! Τους προτείναμε κι άλλη φορά, να κατεβάσουν τα τρακτέρ έξω απ’ τα γραφεία του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου και της Μπατζελή και να τους αποκλείσουν εκεί, μέχρι που να βρουν λύση στα προβλήματά τους! Αυτοί οι τρεις είναι άμεσα αρμόδιοι και υπεύθυνοι, αυτοί οι τρεις μπορούν να δώσουν μόνο λύσεις, γιατί αυτοί οι τρεις ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας!

ΕΜΠΡΟΣ
Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες σ’ όλη τη χώρα και τα μπλόκα στήνονται το ένα μετά το άλλο δημιουργώντας πρόβλημα στη διέλευση οχημάτων και στη διακίνηση προϊόντων. Στη Βόρεια Ελλάδα κλειστός παραμένει για τέταρτη μέρα ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, αλλά και στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης στην Καβάλα. Οι αγρότες της Ξάνθης έδωσαν σημείο συνάντησης σήμερα το πρωί στο Πετροχώρι και εκεί θ’ αποφασίσουν για πόση ώρα θα κλείσουν το Νέστο από την Εγνατία και την παλιά γέφυρα.

ΑΓΩΝΑΣ
Όλο και συχνότερα είναι τα περιστατικά κλοπών ή ακόμη και δολοφονιών οδηγών ταξί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τις οποίες δεν μπορεί να λείπει και η Ξάνθη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ανασφάλεια που νιώθουν καθημερινά οι οδηγοί, καθώς είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον κίνδυνο αυτό, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα μέσο προστασίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται αυτό τον καιρό, το θέμα της ασφάλειας των οδηγών ταξί, μιας και είναι πολλά τα φαινόμενα που αφορούν τόσο τις κλοπές όσο και τις δολοφονίες οδηγών, εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου οδηγών ταξί, Γιώργο Σαμπανίδη, στην πόλη της Ξάνθης έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά κλοπών, χωρίς ωστόσο να κοστίσουν μέχρι στιγμής τη ζωή κάποιου οδηγού.

ΑΚΡΙΤΑΣ
Ενώ οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σ’ όλη την Ελλάδα και χωρίς προς το παρόν να υπάρχει διαφαινόμενος κοινός τόπος συμφωνίας η Κυβέρνηση σκληραίνει την στάση της.

ΜΑΧΗΤΗΣ
ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ: Δεν απολογούμαι… Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν και προπάντων στα σχολιάκια των ΝΕΩΝ όπως λες. Πίστευα και πιστεύω ότι ο νομός θα είναι φτωχότερος χωρίς τον υπουργό εκτός αν σήμερα ανακαλύψατε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση από χθές και οι διεκδικήσεις μας όλες θα ικανοποιούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η δική μου άποψη ήταν και παραμένει ότι για ένα τόπο είναι καλό να διαθέτει πολιτικούς στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. Στο κάτω κάτω απαιτούσαμε και πολύ περισσότερα, ΤΩΡΑ;

Σχετικά Άρθρα