fbpx
Γενική

Στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη

Στήριξη σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη προσφέρει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ξάνθης. «Η Στήριξη» ιδρύθηκε για προσφέρει πραγματική φροντίδα, μέριμνα και προστασία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού μας. Η λειτουργία της είναι συμπληρωματική και καλύπτει κενά των κρατικών υπηρεσιών. Γενικός σκοπός της είναι η επικουρική κάλυψη ελλειμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης με σοβαρότητα και με ευελιξία μη κυβερνητικού οργανισμού.
Η κοινωνιολόγος κα Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε στην XanthiNews για τους σκοπούς της εταιρείας:
Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας, φροντίδας κι ενδιαφέροντος σε μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης Νομαρχίας Ξάνθης συμπληρωματικά και επικουρικά των παρεχόμενων από τις Υπηρεσίες ή άλλους φορείς, ειδικότερα δε σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):
Άτομα με αναπηρίες που δεν υποστηρίζονται επαρκώς.
Παιδιά του δρόμου (παιδιά των φαναριών), παιδιά σε επαιτεία, άστεγα, παιδιά που εγκαταλείπονται κτλ.
Μόνες μητέρες και γενικότερα μονογονεΐκές οικογένειες.
Άτομα τρίτης ηλικίας.
Άτομα χαμηλού εισοδήματος με ακραία προβλήματα και με δυσβάστακτες δαπάνες.
Εφήβους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ανήλικοι παραβάτες του νόμου.
Οικογένειες που βρίσκονται μέσα στα χωροθετικά όρια της Νομαρχίας Ξάνθης και που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω έλλειψης επαρκούς εισοδήματος, οικογένειες σε κατάσταση SΟS.
Άνεργες γυναίκες που στηρίζουν οι ίδιες τις οικογένειες τους και βρίσκονται υπό το φάσμα της ανεργίας για περισσότερους από 12 μήνες.
Μοναχικά άτομα με προβλήματα υγείας.
Αστέγους και οικονομικούς μετανάστες.
Θύματα βιασμού, βασανιστηρίων και διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking).
Γυναίκες και παιδιά, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Κακοποιημένες γυναίκες
Η κοινωνική υποστήριξη, εμψύχωση και υποβοήθηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (νέοι, γυναίκες, άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας μέσα από προγράμματα της αυτοδιοίκησης, της κεντρικής διοίκησης, της ευρωπαϊκής ένωσης ή άλλων φορέων) στα οποία θα συμμετέχουν.
Η ενεργότερη κοινωνική αξιοποίηση της νεολαίας, και με την προσφορά εθελοντικού έργου, πάνω σε θέματα κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας των ασθενέστερων ομάδων πληθυσμού.
Η ενεργότερη κοινωνική αξιοποίηση και ευαισθητοποίηση των συλλογικών φορέων της Νομαρχίας Ξάνθης (επιστημονικοί σύλλογοι, κοινωνικοί σύλλογοι και φορείς, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις νεολαίας πολιτιστικοί και καλλιτεχνικοί οργανισμοί κ.ά.), και με την προσφορά εθελοντικού έργου, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής.
Η εταιρεία μπορεί να παρέχει προσωρινή φιλοξενία και στέγη σε άστεγους ή παιδιά και γυναίκες που εγκαταλείπονται ή κακοποιούνται, τρόφιμα, ενημέρωση για παροχές από υπηρεσίες, κλείσιμο ραντεβού σε Νοσοκομεία, κάλυψη κάποιων εξόδων για μεταφορά ασθενών προς νοσοκομεία, παροχή σκεπασμάτων, υποδημάτων, ενδυμάτων, παροχή βασικών ηλεκτρικών συσκευών κατόπιν δωρεών προς την υπηρεσία μας, σχολικά είδη σε παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, πάνες για κατάκοιτα άτομα ή και για παιδιά και κυρίως για πολύτεκνες άπορες οικογένειες.

Νάντια Αντ. Νάκου

Ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας: 8:30- 15:00.
Τηλ. επικοινωνίας: 2541078130, 6980007260.
Τόπος: ΝΕΣΤΟΥ 8 ΞΑΝΘΗ (στο δρόμο της Αστυνομίας).
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν , χωρίς καμία χρέωση των ωφελουμένων.

Σχετικά Άρθρα