fbpx
Γενική

Ρημάζουν την πόλη μας

Αλλάζει όλη η μορφολογία της Παλιάς Ξάνθης

«Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν την πόλη μας», τα λόγια αυτά, μας μεταφέρουν συμπολίτες μας, που ενδιαφέρονται για την πόλη και που ενεργοποιήθηκαν με την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα του Περιμετρικού Δακτυλίου που ετοιμάζει η Νομαρχία Ξάνθης και ο ίδιος ο Παυλίδης με την σύμφωνη γνώμη μάλιστα του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.
Αύριο το απόγευμα το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης όπου οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης θα κλιθούν να απαντήσουν στο ερώτημα, προασπίζουμε τα συμφέροντα της πόλης μας ή θυσιάζουμε τα πάντα στον βωμό του χρήματος και όσων σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς;
Ο περιμετρικός δακτύλιος ο οποίος σχεδιάζεται από τη Νομαρχία Ξάνθης και θα υλοποιηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. περνά δίπλα ή και μέσα από τις ιδιοκτησίες στην περιοχή του Λευκού Πύργου, την περιοχή του Καζίνο, την Χρύσα, την Παλιά Χρύσα αλλά και από τις παρυφές της Παλιάς μας Πόλης, όπου και θα γίνει μια «γέφυρα έκτρωμα» πάνω από τα παραδοσιακά διατηρητέα παλιά σπίτια!!!
Ο σχεδιασμός έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο, χωρίς καμία δημοσιότητα ή διαβούλευση με τους κατοίκους της Ξάνθης και πρόκειται για ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας ο οποίος θα ενώνει την Εγνατία με τον κάθετο από την Βουλγαρία άξονα.
Οι επιφυλάξεις που εκφράζονται είναι συνοπτικά:
Στην περιοχή του Λευκού Πύργου υπάρχει ενεργό σεισμικό ρήγμα που ενδέχεται να ενεργοποιηθεί από την κατασκευή ενός έργου τόσο μεγάλης κλίμακας.
Στην περιοχή της Χρύσας και της Παλιάς Χρύσας πρέπει να απαλλοτριωθούν περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Στην Παλιά Πόλη η επιβάρυνση που θα υπάρχει από την κυκλοφορία βαριών οχημάτων από και προς Βουλγαρία (αλλά και από το λατομείο στο Πίλημα το οποίο θα ξεκινήσει την λειτουργία του) θα επηρεάσει την στατικότατα ολόκληρου του διατηρητέου οικισμού.
Τέλος η γέφυρα που έχει προγραμματισθεί να κατασκευασθεί πάνω από τη Παλιά Πόλη από την Ξανθίππη μέχρι το Σαμακώβ, θα είναι αντιαισθητική και θα καταστρέψει ουσιαστικά τον φυσικό πλούτο του μοναδικής ομορφιάς διατηρητέου οικισμού μας.
Αύριο το απόγευμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης θα πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση, και πιστεύουμε ότι στην πλειοψηφία τους θα ταχθούν στο πλευρό των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών που δεν θέλουν τον περιμετρικό δακτύλιο.

Σχετικά Άρθρα