fbpx
Γενική

Α. Τσαρτσάρας: «Το ΠΑΣΟΚ τηρεί πιστά τις δεσμεύσεις του»

ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ

Σε απολογισμό των πεπραγμένων των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησής, προχώρησε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται μερεμέτια αλλά τόλμη, αποφασιστικότητα και μεγάλες αλλαγές, τονίζοντας ότι, το 2010 θα είναι χρονιά ριζικών αλλαγών και επεσήμανε ότι η χώρα μας θα αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει. Δήλωσε ότι πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας μας, αρκεί αυτές να αξιοποιούνται σωστά και ζήτησε να αφήσουμε πίσω τις αντιλήψεις και τις παθογένειες που οδήγησαν στο τέλμα. Η εφημερίδα «ΧΝ», μίλησε με το Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στις περιβόητες πρώτες ημέρες της κυβέρνησης.
«Το ΠΑΣΟΚ τηρεί πιστά αυτά που έλεγε προεκλογικά. Σαφώς δε γίνανε όλα όσα θα θέλαμε και για αυτό φταίει η οικονομική κατάσταση, στην οποία βρήκαμε τη χώρα. Θα γίνουνε πολύ γρήγορα, μα πολύ γρήγορα αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτοί που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πραγματοποίησε τίποτα, το λένε από άγνοια ή από σκοπιμότητα. Σίγουρα έχει κάνει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε. Προχωράει τη δέσμευση για την «πράσινη ανάπτυξη». Δεν είναι τυχαίες οι επισκέψεις που γίνανε στο γεωθερμικό πεδίο της περιοχής μας. Επίσης το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ήδη σε διαβούλευση, θα δούμε σύντομα ότι οι ασθενέστερες τάξεις δε θα πληρώσουνε, αλλά κάποιοι πρέπει να καλύψουν τη διαφορά και αυτοί θα είναι αυτοί που έχουνε», δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι, το χρέος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο, αλλά τονίζει ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων, με κυριότερο τον τρόπο διαχείρισης. Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί οι εξαγγελίες για εφαρμογή του ΑΣΕΠ σε όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, η κατάργηση των προγραμμάτων Stage στο Δημόσιο και των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο, καθώς και η κατάργηση των πολυτελών κρατικών αυτοκινήτων.
Οι εξαγγελίες που ματαιώθηκαν, είναι οι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σταδιακά, στο 70% του βασικού μισθού, η δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας την οποία θα ελέγχει το Δημόσιο με συγχώνευση τραπεζών όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και η άμεση είσπραξη τμήματος των ανείσπρακτων βεβαιωμένων φόρων και οφειλών που ανέρχονται σε 31 δισ. ευρώ.

Αχιλλέας Τσαρτσάρας
«Στην κατάσταση που είμαστε όλα έχουν προτεραιότητα, με πιο σημαντικό την ανάκαμψη της οικονομίας. Πρέπει να αρχίσουν να γίνονται επενδύσεις και αυτός είναι ο στόχος μας. Γίνονται προσπάθειες, το αποτέλεσμα των οποίων θα φανεί από την Άνοιξη και μετά», είπε ο κ. Τσαρτσάρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ξεσηκωμό των αγροτών λέγοντας: «οι αγρότες έχουνε δίκαιο. Είναι η τάξη, η οποία τα τελευταία χρόνια «χτυπήθηκε» περισσότερο από όλους. Οι τιμές που πουλήσανε τα προϊόντα τους δεν ήταν τιμές. Δικαιολογημένα βγαίνουνε στο δρόμο, αλλά χρέος μας είναι να τους δώσουμε να καταλάβουνε, τα πραγματικά προβλήματα που βρήκαμε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης».

– Τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας συμπλήρωσε εδώ και περίπου 10 μέρες το ΠΑΣΟΚ και το ενδιαφέρον στρέφεται στις δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν, στα εξαγγελίες που πάγωσαν, στις εκκρεμείς αποφάσεις, αλλά και στις τροποποιήσεις που θα γίνουν σε ειλημμένα μέτρα.
Σε έναν πρώτον απολογισμό, βλέπουμε ότι, η πρώτη εξαγγελία που υλοποιήθηκε ήταν το μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. Παράλληλα, τηρήθηκε η υπόσχεση για την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης στους χαμηλόμισθους, αν και άλλαξε πάρα πολλές φορές, μέχρι να δοθεί.

– Οι εξαγγελίες που ματαιώθηκαν, είναι οι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σταδιακά, στο 70% του βασικού μισθού.

– Επίσης ματαιώθηκε η δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας την οποία θα ελέγχει το Δημόσιο με συγχώνευση τραπεζών, καθώς και η άμεση είσπραξη τμήματος των ανείσπρακτων βεβαιωμένων φόρων και οφειλών που ανέρχονται σε 31 δισ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα