fbpx
Γενική

Απογοήτευση για την Skoda

Το πρώτο γκολ εκτός έδρας για την Ξάνθη για την φετινή περίοδο δεν έφτασε για να πάρει την πολυπόθητη νίκη που χρειαζόμασταν ενόψει και του δύσκολου προγράμματος. Από την περσινή περίοδο και ειδικά από τις 14 Μαρτίου του 2009 είχε να σκοράρει η ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν καλύτερα στημένη και είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε καλή τελική προσπάθεια στην αντίπαλη περιοχή. Οι προσπάθειες των παικτών της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο δεν έφερναν αποτέλεσμα και ο Πανθρακικός πίεζε για να πάρει εκείνος την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Η Ξάνθη παρόλο αυτά είχε μερικές καλές ευκαιρίες και στο 38 επιτέλους ήρθε το Γκολ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ξάνθη που στο 2 ο ημίχρονο ήταν απογοητευτική με πολλά λάθη και έναν αδικαιολόγητο φόβο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μπορεί η ισοπαλία να ήταν καλή, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν την πορεία του Πανθρακικού και τις ομάδες που πήραν πολύτιμους βαθμούς σε αυτή την έδρα, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, αν σκεφτεί κανείς και το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας μας.
Στις δηλώσεις του ο Προπονητής Γιάννης Ματζουράκης ανέφερε τις άσχημες συνθήκες, το κακό γήπεδο, το πάθος και το μίσος που υπήρχε και την κακή απόδοση ειδικά στο 2 ο ημίχρονο. Θεώρησε ότι αν αξιοποιούνταν οι 9 ευκαιρίες στο 1 ο ημίχρονο με ένα ακόμη γκολ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Για την συνέχεια είπε ότι η μάχη θα δοθεί μέχρι τέλους και ουσιαστικά θα παλέψει η ομάδα για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία καθώς εκτός από τον Πανθρακικό όλες οι ομάδες είναι σχεδόν μαζί στην Βαθμολογία, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος με τον Μπούγκα.
Το επόμενο ραντεβού θα είναι διπλό καθώς η Ξάνθη υποδέχεται τον Άρη την Κυριακή 31/1/2010 σε ένα δύσκολο παιχνίδι που θα καθορίσει και την πορεία της Ομάδας. Η δε κλήρωση και στο κύπελλο με τον Άρη δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση καθώς οι παίκτες του Ματζουράκη πρέπει να ανατρέψουν την αρνητική στατιστική που έχουν απέναντι στον Άρη τα τελευταία χρόνια.
Το παιχνίδι στο Δημοτικό γήπεδο της Κομοτηνής ξεκίνησε στις 14:30 με- 2 βαθμούς, υπό την διαιτησία του κου Κώστα Παπασταμάτη από την ( ΕΠΣ Αθηνών) , με βοηθούς τους κ. Μποζατζίδη Δημήτρη ( ΕΠΣ Μακεδονίας ) και κ. Παπαχαραλάμπου Κώστα ( ΕΠΣ Αθηνών )και με 4 ο Διαιτητή τον κ. Αμπάρκιολη Απόστολο ( ΕΠΣ Μακεδονίας).
Στιγμές του αγώνα
Στο 68 μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πανθρακικό πέρασε ανεκμετάλλευτη σε μια φάση διαρκείας ο Μπελέκαπο αριστερά, γυρίζει στον Ρομπέρ στην περιοχή, αυτός παράλληλα βρίσκει τον Καζάκη, αλλά η μπάλα περνάει από πίσω του, ωστόσο αυτή καταλήγει στον Παπουλή, που πλασάρει από κοντά αλλά πάνω στη γραμμή ο Παπαδημητρίου αποκρούει με το κεφάλι, ενστικτωδώς , η μπάλα όμως καταλήγει στον Καζάκη που με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για την ισοφάριση.
Στο 69 Ο Σουάνης μπαίνει αλλαγή στη θέση του Μπούγκα σε μια προσπάθεια του Ματζουράκη να τονώσει την επίθεση καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της Ξάνθης έπεσε δραματικά.
Αποτέλεσμα της άσχημης εμφάνισης ήταν στο 71 ο Παπουλής εκτελεί φάουλ, ο Γκσπούρνινγκ δεν αντιδρά έγκαιρα και η μπάλα χτυπά στο αριστερό του δοκάρι!
Και νέα αλλαγή στην Ξάνθη όπου στο 74 όπου ο Ριζογιάννης μπήκε στη θέση του Παπαδημητρίου, αλλά τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, ενώ στο 80 ο Σουάνης δέχθηκε μια κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιασωνίδη.
Στο 83 έρχεται η λύτρωση για τον Πανθρακικό με τον Μπέλεκ για μια ακόμα φορά να φεύγει σε αντεπίθεση, ανάμεσα σε δύο παίκτες, να σουτάρει, αλλά ο Γκσπούρνινγκ και πάλι να αποκρούει με το πόδι. Η μπάλα κοντράρει στο πόδι του Βάλλα και καταλήγει στον Παπουλή ο οποίος τρέχει γρήγορα και σουτάρει από κοντά για να ισοφαρίσει. Πανηγύρισε μάλιστα το πρώτο του γκολ στην κατηγορία και με άσεμνη χειρονομία μπροστά στους φιλάθλους της Ξάνθης.
Η σύνθεση των ομάδων αναλυτικά :
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα- Αργυρίου, Μετεντζίδης, Πάμπλο Κάζαρ (51 Ιασωνίδης),Σακελλαρίου- Φαγιάρδο (63 Παπουλής), Λόπες, Μαρσέλο Γκοϊανίρια, Ρομπέρ- Καζάκης (78 Αρσενίεβιτς), Μπέλεκ.
Σκόντα Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ- Παπαδημητρίου (74 Ριζογιάννης), Σταθάκης, Βάλλας, Τζαγκί- Κιντάνα (88 Μαρσελίνιο), Στρμπα, Κωστούλας, Πόι- Μπούγκα (69 Σουάνης)- Ελινγκτον.

Σχετικά Άρθρα