fbpx
Γενική

Παθιασμένοι οι Ξανθιώτες με το τάγκο

Ο χορός του πάθους

Ο χορός του πάθους, το τάγκο από τα Ισπανικά, είναι είδος μουσικής (σε ρυθμό 2/4 ή 4/4) και αντίστοιχου χορού. Το τάγκο γεννήθηκε, ήκμασε και ακμάζει ακόμη στην περιοχή του Ρίο δε λα Πλάτα, δηλαδή στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη αλλά και διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Η Ισπανική λέξη tango ετυμολογείται πιθανόν από την γλωσσική οικογένεια Niger- Congo της Δυτικής Αφρικής και είναι συγγενής με την λέξη tamgu (χορός/χορεύω) της γλώσσας Ibibio αυτής της οικογένειας.
Στην Ξάνθη, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ξάνθης «Fuego Latino» διοργανώνει και φέτος μαθήματα και σεμινάρια Latin and Tango χορού σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για αρχάριους και για προχωρημένους, με έμπειρους δασκάλους- γυμναστές που θα σας διδάξουν τα βήματα του πάθους με απλές τεχνικές χρησιμοποιώντας γρήγορες, αισθησιακές, ρυθμικές εκφράσεις.
Ο σύλλογος «FUEGO LATINO» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2007 και αριθμεί πάνω από 100 μέλη, εκ των οποίων τα μισά και πλέον έχουν «μακραίωνη» πορεία στον χορό.
LATIN Αρχαρίων κάθε Παρασκευή 21.30- 23.00 (Πάρης)
LATIN Προχωρημένων κάθε Τετάρτη 21.30- 23.00 (Ντέπυ- Πάρης)
TANGO Αρχάριων και Προχωρημένων κάθε Κυριακή 21.00- 23.30 (Mina)
Οι τιμές των μαθημάτων ξεκινούν από τα 10 Ευρώ (για μη μέλη και φοιτητές) και φτάνουν τα 50 Ευρώ για Full πακέτο (μαθήματα και σεμινάρια Latin and Tango).
Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων και σεμιναρίων είναι η αίθουσα «ΑΡΙΩΝ» στην περιοχή του Λιμνίου Ξάνθης.
Πληροφορίες: 25410 22408, 6977391082.
Να σημειωθεί ότι τμήμα εκμάθησης χορού Tango Argentino λειτουργεί και στην ΦΕΞ για αρχάριους και προχωρημένους.
Στο Καρναβάλι των Ερωτευμένων
Εξάλλου στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 22:00 θα γίνει αποκριάτικο ξεφάντωμα σε ρυθμούς latin στην αίθουσα εκδηλώσεων Hotel «ELISSO».

Σχετικά Άρθρα