fbpx
Γενική

Μ. Τσέπελης: «Κανονικότατα δουλεύουν τα φίλτρα»

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ UV ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αρκετά είναι τα παράπονα των πολιτών το τελευταίο διάστημα, τα οποία αφορούν στα φίλτρα UV, που χρησιμοποιούνται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης.
Τα παράπονα αναφέρουν ότι τα φίλτρα δε λειτουργούν, με αποτέλεσμα να μη γίνεται η σωστή διαδικασία καθαρισμού του νερού, που φτάνει στα σπίτια μας. Τα φίλτρα αυτά έχουν μια λάμπα υπεριώδους φωτός, η οποία σκοτώνει τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο νερό. Συνδυάζονται συνήθως με φίλτρα ενεργού άνθρακα, για την κατακράτηση των ξένων σωματιδίων και ανεπιθύμητων στοιχείων. Δηλαδή τα φίλτρα UV είναι μια ενισχυμένη μορφή φίλτρου ενεργού άνθρακα. Οι κάτοικοι κάποιων περιοχών της Ξάνθης, εξέφρασαν παράπονα ότι δεν λειτουργούν τα φίλτρα αυτά, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν για την υγεία τους.
«Είχαμε προμηθευτεί πριν δυόμισι χρόνια ό,τι πιο σύγχρονο είχε η τεχνολογία και βεβαίως τα αποτελέσματα φαίνονται από τους ελέγχους που κάνει και το χημείο της ΔΕΥΑΞ και της νομαρχίας, ενώ δείγμα νερού στέλνεται και στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο, αλλά και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα είναι άριστα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει θέμα ποιότητας λειτουργίας των UV. Λειτουργούν κανονικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης, πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες στο νερό, με σκοπό φυσικά την προστασία του πολίτη.
Ένας τρόπος σημαντικής αύξησης της ενέργειας του νερού είναι ο ταχυονισμός. Τα ταχυόνια είναι υποατομικές μονάδες κοσμικής ενέργειας, πολύ υψηλής συχνότητας και ταχύτητας μεγαλύτερης του φωτός. Αυτά έχουν την ιδιότητα να εναρμονίζουν κάθε αριστερόστροφη – μη συμβατή με τον οργανισμό μας – ενέργεια, σε δεξιόστροφη και απόλυτα συμβατή μ’ εμάς.
Ταχυονισμός του νερού, σημαίνει ότι μεταφέρονται στο νερό οι αρχέτυπες πληροφορίες της Δημιουργίας, αυξάνοντας την ενεργειακή του αξία, από τις 80 στις 14.000 βιοενεργειακές μονάδες!
Πριν κάποια χρόνια, το θέμα «πόσιμο νερό», δεν ήταν πρωτεύον κι ένα καλό φίλτρο θεωρείτο πολυτέλεια. Πλέον όμως δεν είναι καθόλου πολυτέλεια, αλλά είναι βασική βιοτική ανάγκη.

Μανόλης Τσέπελης:«Αν υπάρχει κάποιος συνδημότης, ο οποίος πιστεύει ότι υπάρχουν μικροοργανισμοί τέτοιου είδους μέσα στο νερό, είμαστε σε θέση να μας καλέσει και εμείς θα πάρουμε νερό και θα το αναλύσουμε. Πολλές φορές υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα σε κάποιες κατοικίες, λόγω σωληνώσεων, οι οποίες είναι παλιές. Άλλες φορές πάλι συναντούμε προβλήματα θόλωσης του νερού, λόγω παλιών μπόιλερ. Αν κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, θα τους παρακαλούσα να μας καλούσανε, για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες».

– Το νερό ελέγχεται σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 9883/Ε.Ε, η οποία καθορίζει τις παραμέτρους, όπως τις χημικές, τις φυσικές και τις μικροβιολογικές, καθώς και τη συχνότητα των ελέγχων ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε κοινότητας ή δήμου.

– Το χλώριο προστίθεται στο νερό για να μας εξασφαλίσει ότι θα φτάσει στη βρύση καθαρό. Δεν είναι επικίνδυνο σε μικρές ποσότητες. Ορισμένα παραπροϊόντα του, μπορεί να είναι μεταλαξιογόνα σε μεγάλες ποσότητες.

Σχετικά Άρθρα