fbpx
Γενική

«Έργο απαραίτητο για την Ξάνθη του αύριο»

Ο Νομάρχης Ξάνθης για τον περιμετρικό δακτύλιο

«Ο Περιμετρικός Οδικός Δακτύλιος είναι ένα πολύ μεγάλης σημασίας έργο υποδομής για την Ξάνθη του αύριο. Ανατρέπει το σημερινό κυκλοφοριακό μοντέλο, της διέλευσης όλων των οχημάτων και προς πάσα κατεύθυνση, από το κέντρο της πόλεως Ξάνθης», τόνισε σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον περιμετρικό δακτύλιο ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης και διευκρίνισε:
«Δεν είναι τυχαίο ότι περιμετρικός υπάρχει στις σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης και δυστυχώς σε καμία στην Ελλάδα. Ενημερώσεις περί των σεναρίων διέλευσης, εκ μέρους της Εγνατίας Οδού, εκτενείς και δημόσιες, έγιναν 3 φορές (δύο (2) στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και μία (1) στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο) με πρωτοβουλία μας και χωρίς πλέον, μετά την εκχώρηση της πρωτοβουλίας μας και των κονδυλίων της μελέτης του έργου στην Εγνατία Οδό, να είμαστε (η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) ο εντολέας εργοδότης»
Στη συνέχεια σημείωσε: «όπως κατ επανάληψη έχω αναφέρει, αλλά ειπώθηκε και στο συνέδριο, ότι μέχρι τη στιγμή αυτή, 20/1/2010, δεν έχει περιέλθει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κανένα οριστικό κείμενο προς διαβούλευση. Πληροφορούμαστε ότι ευρίσκεται στην ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Το αναμένουμε άμεσα από την Εγνατία Οδό Α.Ε. για να δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η άποψή μας, να προταχθεί η κατασκευή της ανατολικής παράκαμψης από τον Κόσυνθο προς τη διασταύρωση με τον περιφερειακό δρόμο πλησίον της διασταύρωσης Ζυγού, παραμένει. Η άποψη μας ότι δεν πρέπει να θιγεί το Σχέδιο Πόλης, επίσης, παραμένει. Οι λογικές του τύπου όμως, να μη γίνει δρόμος «γιατί μπορεί να πετάνε τσιγάρα», μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, όπως, και οι λογικές μη ιεράρχησης των συμφερόντων της κοινωνίας. Η κοινωνία της Ξάνθης θα ιεραρχήσει το δημόσιο και τα ιδιωτικά συμφέροντα με στόχο το αληθινό συμφέρον, όλων».
Και κατέληξε ο Νομάρχης: «Η διαβούλευση θα γίνει κατά νόμο, κάτι που το έχουμε ήδη αποδείξει, πέραν πάσης νομικής υποχρεώσεως. Με την ευκαιρία διατυπώνω και τη δεοντολογική ένστασή μου, της μονομερούς δημοσίευσης αντιρρήσεως επί ενός κειμένου που ποτέ δε δημοσιοποιήθηκε.
Ο τόπος χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις, χρειάζεται να κινηθούμε από σήμερα για το αύριο και για τα παιδιά μας, για να μη χρεωθούν και σ αυτά ότι χρεώθηκε σε μας από τις παραλείψεις του παρελθόντος».

Σχετικά Άρθρα