fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Οι έξι δήμοι και τέσσερις κοινότητες θα συνενωθούν στους εξής τέσσερις δήμους: 1. Ξάνθης, Σατρών, 2. Αβδήρων, Βιστωνίδας, Σελέρου, 3. Σταυρούπολης και Τοπείρου και 4. Μύκης, Θερμών, Κοτύλης. Στο εναλλακτικό σενάριο ο Δήμος Σελέρου συνενώνεται με τον Δήμο Ξάνθης και αυτή των Σατρών μεταπηδά στον τέταρτο δήμο Μύκης, Θερμών, Κοτύλης.
ΕΓΙΝΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Ο νέος χάρτης θα διαμορφωθεί με βάση τα σχέδια που είχε επεξεργαστεί το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Επί αυτών ήδη έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις κατόπιν επεξεργασιών, τις οποίες έκανε η επιτροπή που έχει συγκροτήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

ΘΡΑΚΗ
Την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας συγκαλεί αύριο στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να εκτονώσει τις εσωκομματικές ενστάσεις στους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής του, αλλά και τις αντιθέσεις στελεχών απέναντι σε κεντρικές πολιτικές επιλογές της Ρηγίλλης. Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ ελήφθη ένα εικοσιτετράωρο πριν από την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Η ίδια έκανε λόγο για παλινωδίες και αρρυθμίες της κυβέρνησης, ενώ μιλώντας σε στελέχη που την στήριξαν επισήμανε πως «μαζί ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζουμε», αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως ετοιμάζει τη «μεγάλη επιστροφή». Στη συνεδρίαση του ανώτερου κομματικού οργάνου, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις του για τον εκλογικό νόμο, το μεταναστευτικό, τον «Καλλικράτη» και να επιχειρηματολογήσει για την αντιπολιτευτική τακτική του, ώστε να δεσμεύσει τα κορυφαία στελέχη σε μια ενιαία γραμμή.

ΕΜΠΡΟΣ
Με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκινά ο κύκλος επαφών του ΣΥΡΙΖΑ εσωκομματικά αλλά και με άλλες παρατάξεις προκειμένου να αξιολογηθούν κατά περίπτωση πιθανές συνεργασίες. Το σενάριο κοινής καμπάνιας με τους Οικολόγους- Πράσινους είναι πολύ πιθανό αφού υπάρχει κινητικότητα που βρήκε ανταπόκριση και πρόθεση και από τις δύο πλευρές.

ΑΓΩΝΑΣ
Ο Βουλευτής Ξάνθης, πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, απαντώντας σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Μega, δήλωσε τα εξής:
«Με έκπληξη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταφεύγει σε διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια προκειμένου να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί η αδυναμία παραγωγής ουσιαστικού έργου στον αγροτικό τομέα, σε μία συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη για τους έλληνες αγρότες.

ΑΚΡΙΤΑΣ
Λίστες φοροφυγάδων με ηλεκτρονική διαπόμπευση, «καρφώματα» πολιτών στην Εφορία, διασταυρώσεις στοιχείων από λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους φορολογουμένους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά δεν το κάνουν, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να μπλοκάρει τη φοροδιαφυγή.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Αν και δεν διαθέτουμε την αισθητική του κυρίου Φανουράκη, αναρωτιόμαστε πως «κολλάνε» οι ταύροι του…πολέμου ή η σοπράνο κυρία Emma Shapplin με τον γλεντζέ και φιλόξενο Θρακιώτη Καρνάβαλο*Η Γκερνίκα (Guernica στα ισπανικά ή Γκουέρνικα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά, ) είναι το διασημότερο ίσως έργο του Πάμπλο Πικάσο.
Αυτός ο τεράστιος καμβάς (3,49×7,77μ.) περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. *Η αφίσα –σχεδόν πατιτούρα- του Φανουράκη τι περιγράφει; Τις… καντίνες του Τσέπελη και του Ανδρικόπουλου και την απόγνωση των λοιπών μικροπωλητών, ή τους… εξωγήϊνους ερωτευμένους που αναζητούν στέγη;
Η Γκερνίκα (Guernica στα ισπανικά ή Γκουέρνικα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά, ) είναι το διασημότερο ίσως έργο του Πάμπλο Πικάσο.

Σχετικά Άρθρα