fbpx
Γενική

Δήμαρχος Ξάνθης: «περιμένουμε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί»

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ

Στην κατασκευή της πεζογέφυρας, η οποία θα ενώσει το συνοικισμό της Παλιάς Ξάνθης με αυτόν του Σαμακώβ, ελπίζουν οι κάτοικοι των δύο περιοχών, αφού όπως λένε οι ίδιοι, το «πήγαινε – έλα» θα γίνει πολύ πιο γρήγορο.
Οι διαδικασίες για την πεζογέφυρα, η οποία έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό ότι θα κατασκευαστεί, βρίσκονται σε καλό δρόμο και σχετικά σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Η κατασκευή της πεζογέφυρας πάνω από το χείμαρρο Κόσυνθο, είναι στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής, η οποία φαίνεται ότι θα εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους της Παλιάς Ξάνθης και του Σαμακώβ.
«Η σχετική μελέτη έχει υποβληθεί στο ΕΤΕΡΨ, στο υπουργείο περιβάλλοντος, εδώ και πολύ καιρό και συγκεκριμένα από τις αρχές του περασμένου έτους. Περιμένουμε να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα, το σχετικό με το περιβάλλον και να χρηματοδοτηθεί. Έχει περάσει βέβαια ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν εγκρίνονται πράξεις χρηματοδότησης νέων έργων. Πιστεύω ότι θα πάρει μπρος η κρατική μηχανή και μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε ευχάριστα νέα, για την πορεία αυτών των έργων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «ΧΝ», αναφερόμενος στο έργο της κατασκευής της πεζογέφυρας.
Ο πληθυσμός των δύο οικισμών που θα ενώσει, της Παλιάς Ξάνθης και του Σαμακώβ, είναι αρκετά μεγάλος. Οι κάτοικοι πηγαινοέρχονται καθημερινά από την υπάρχουσα γέφυρα του Κόσυνθου, κάνοντας κύκλο, για να φτάσουν σε μια περιοχή, η οποία ύστερα από την κατασκευή της πεζογέφυρας, θα απέχει μόλις ελάχιστα λεπτά.
Η κατασκευή της πεζογέφυρας, ήταν αίτημα των κατοίκων εδώ και πολύ καιρό, αφού θα τους εξυπηρετεί σημαντικά στην καθημερινή τους ζωή.

– Η γέφυρα θα κατασκευαστεί ανάμεσα στους δύο οικισμούς, ενώνοντάς τους και αναμένεται να «λύσει τα χέρια» των κατοίκων. Τώρα, για να περάσει κάποιος από τη μία πλευρά στην άλλη, χρειάζεται διπλάσιος χρόνος, από αυτόν που θα χρειάζεται, ύστερα από την κατασκευή της πεζογέφυρας.

– «Πιστεύω ότι θα πάρει μπρος η κρατική μηχανή και μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε ευχάριστα νέα, για την πορεία αυτών των έργων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

– Οι κάτοικοι πηγαινοέρχονται καθημερινά από την υπάρχουσα γέφυρα του Κόσυνθου, κάνοντας κύκλο, για να φτάσουν σε μια περιοχή, η οποία ύστερα από την κατασκευή της πεζογέφυρας, θα απέχει μόλις ελάχιστα λεπτά.

– Η κατασκευή μιας πεζογέφυρας πάνω από το χείμαρρο Κόσυνθο, είναι στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής, η οποία φαίνεται ότι θα εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους της Παλιάς Ξάνθης και του Σαμακώβ. Η γέφυρα θα κατασκευαστεί ανάμεσα στους δύο οικισμούς, ενώνοντάς τους και αναμένεται να «λύσει τα χέρια» των κατοίκων. Τώρα, για να περάσει κάποιος από τη μία πλευρά στην άλλη, χρειάζεται διπλάσιος χρόνος, από αυτόν που θα χρειάζεται, ύστερα από την κατασκευή της πεζογέφυρας.

Σχετικά Άρθρα