fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στο θέμα αυτό βέβαια, παρέμβαση έκανε και ο κος Φώτης Καραλίδης, προτείνοντας να μετατραπεί σε Ειδικό Γυμνάσιο το σχολείο του Μυρωδάτου, απόφαση που ανησύχησε κάποιους νομαρχιακούς συμβούλους, διότι άκουσα μετά κάποιους να λένε ότι δεν θα αφήσουν ένα δημόσιο σχολείο που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες…

ΘΡΑΚΗ
Το άρθρο 44 παρ.2 του Συντάγματος προβλέπει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με Προεδρικό Διάταγμα για «κρίσιμα», όπως λέει, «εθνικά θέματα ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».
Ολοκληρώθηκε δε, με ανάλογη διάταξη κατά την οποία: «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των 2/5 του συνόλου…».

ΕΜΠΡΟΣ
Αρχαιολογικός θησαυρός στο Λυκοδρόμιο;
Η αρχαιολογική υπηρεσία εξέτασε το οπτικό υλικό αλλά επιφυλάσσεται μέχρι στιγμής να αποφανθεί
Αντί να χτυπήσουν φλέβα χρυσού οι 70 περίπου χρυσοθήρες που ψάχνουν για το θησαυρό εδώ και τρεισήμισι μήνες κατόπιν πληροφοριών και ιστορικών στοιχείων που έχουν – όπως υποστηρίζουν – ότι η ευρύτερη περιοχή στα ορεινά του νομού κρύβει θησαυρό και κατόπιν σχετικής άδειας και με παρουσία στις έρευνες της Εφορίας, της ΚΕΔ, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, χτύπησαν …αρχαιολογικό θησαυρό! Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν και γι’ αυτό το λόγο έθεσαν στην διάθεση της αρχαιολογικής υπηρεσίας το υλικό τους, ενώ εξαιτίας αυτών των ευρημάτων έχει διακοπεί η έρευνα για λίγες ημέρες. Αρχαιολογικός θησαυρός στο Λυκοδρόμιο; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα υπερσύγχρονα όργανα τα οποία χρησιμοποιούν οι χρυσοθήρες στην έρευνά τους που εισχωρούν σε μεγάλο βάθος στο υπέδαφος έχοντας κάμερα διαπίστωσαν διόδους και κοιλώματα στην περιοχή του Λυκοδρομίου

ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ταγίπ Ερντογάν τελευταία έχει αποφασίσει να ασχολείται όλο και πιο συχνά με τη μειονότητα της Θράκης.
Χωρίς να περιμένει απάντηση στην περίφημη επιστολή που έστειλε στον έλληνα πρωθυπουργό, όπου έθετε και θέμα μειονότητας, συναντήθηκε πριν από μερικές μέρες με τον πρόεδρο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Θράκης», Αχμέτ Μετέ.
Η συνάντηση παρέμεινε άγνωστη μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ο πρόεδρος του οποίου συνόδευσε τον Α. Μετέ) εξέδωσε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε στην Τουρκία. Σύμφωνα με αυτό, ο τούρκος πρωθυπουργός τούς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Σχολή της Χάλκης, εάν δεν δοθούν ανταλλάγματα για τη μειονότητα της Θράκης.
Το γεγονός προκάλεσε εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση, στελέχη της οποίας το χαρακτηρίζουν «ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας» και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν.

ΜΑΧΗΤΗΣ
ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ: Δεν απολογούμαι… Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν και προπάντων στα σχολιάκια των ΝΕΩΝ όπως λες. Πίστευα και πιστεύω ότι ο νομός θα είναι φτωχότερος χωρίς τον υπουργό εκτός αν σήμερα ανακαλύψατε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση από χθές και οι διεκδικήσεις μας όλες θα ικανοποιούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η δική μου άποψη ήταν και παραμένει ότι για ένα τόπο είναι καλό να διαθέτει πολιτικούς στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. Στο κάτω κάτω απαιτούσαμε και πολύ περισσότερα, ΤΩΡΑ;

ΤΟΛΜΗ
Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού Ξάνθης – Ζλάτογκραντ τόσο από θέμα οργάνωσης όσο και από θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας η απαγόρευση πολιτών από πλευράς Ελλάδας να προσεγγίσουν στα σύνορα οφειλόταν ακριβώς στον κίνδυνο που εγκυμονεί η διέλευσή του.

Σχετικά Άρθρα