fbpx
Γενική

«Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία» για έξι νέους

Η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας Ξάνθης («Όμορφη Πόλη 89,9» Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης), μετά την αρ. απ.23/23.12.2009 του Δ.Σ. είναι φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Μία Αρχή, Μια Ευκαιρία» του ΟΑΕΔ, που προσφέρει στους νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιημένη προϋπηρεσία, με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Το πρόγραμμα αφορά όσους βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, έχουν εγκαταλείψει νωρίς το σχολείο (μετά το Γυμνάσιο) ή το έχουν τελειώσει, χωρίς να συνεχίσουν σπουδές σε οποιαδήποτε βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος και στους οποίους δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα, καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματική επιμόρφωση, είτε με τη με τη μορφή της εργασιακής σχέσης, είτε με οποιαδήποτε μορφή αναγνωρισμένης κατάρτισης.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για την απόκτηση εργασιακής προϋπηρεσίας: έχει διάρκεια πέντε μήνες. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν σε αυτό, θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (με βάση την ΕΓΣΣΕ), θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι, για σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο και θα λαμβάνουν την αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας με βάση τον παραπάνω μισθό.
Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει εξ ολοκλήρου την αμοιβή του νέου εργαζόμενου αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται με την ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερομένου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr, και στο πεδίο e- αίτηση, πρόγραμμα «Μια Αρχή Μια Ευκαιρία».

Σχετικά Άρθρα