fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Αλλιώς ονειρευόμασταν το Καρναβάλι μας και αλλιώς εξελίσσεται. Από το Καρναβάλι του Τσέπελη στο Καρναβάλι του Φανουράκη, ελάχιστες ήταν οι βελτιώσεις Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2001, ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε «ξεδιπλώσει» το μεγάλο του ΟΡΑΜΑ! «Βαλκανικό Καρναβάλι»… Εννέα χρόνια μετά, μας προέκυψε «Καρναβάλι Φανουράκη»! Με μια σοπράνο να κάνει την επίσημη έναρξη, την… Πετρούλα (!), βασίλισσα της… αισθητικής μας και το σήμα κατατεθέν «Ξανθιώτικο Καρναβάλι» να αντικαθίσταται με τον όρο… «Καρναβάλι Ερωτευμένων»…! Η «φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στο πρώτο θέμα εξελέγη η κα Πέπη Στάντσιου στην θέση του γραμματέως του Νομαρχιακού συμβουλίου, θέση που κατείχε ο κος Παναγιωτάκης Δημήτριος, ο οποίος από 1ης Ιανουαρίου είναι Αντινομάρχης. Στο δεύτερο θέμα, που αφορούσε την ίδρυση του 1ου Ειδικού Γυμνασίου, για το οποίο είχαμε κάνει θέμα εδώ και καιρό μέσα από την στήλη, αποφασίστηκε τελικά το σχολείο της Νέας Κεσσάνης, το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και δεν λειτουργεί λόγω συγχώνευσης του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου με αυτό των Αβδήρων, αφού δεν υπάρχουν πολλά παιδιά, να μετατραπεί και να στεγάσει το 1ο Ειδικό Γυμνάσιο!

ΘΡΑΚΗ
Σαφέστατο το «πράσινο εμπάργκο» στην προχθεσινή βασιλόπιτα του Ε.Β.Ε Ξάνθης… Μήτε Ξυνίδης, μήτε Τσετίν, μήτε Τσαρτσάρας, μήτε… Αθανασιάδης! Ενώ άπαντες βρίσκονταν στην έδρα τους και δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για την απουσία τους… Απαξίωσαν την πίτα του Ε.Β.Ε Ξάνθης, πλην όμως δεν απαξίωσαν την πράσινη πίτα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης του πράσινου Λιούρτα! Από την άλλη βέβαια, Σιούτας και Ντιλέκ – όπως και πέρισυ – άδειασαν εν ψυχρώ τον Αθανασιάδη και παραβρέθηκαν ως είχαν υποχρέωση… Και είναι άκομψο, να παραβρίσκονται σε μία εκδήλωση αυτοί που σε ψήφισαν και ν’ απουσιάζεις εσύ για λόγους που… ούτε εσύ ο ίδιος μπορείς να εξηγήσεις στον εαυτό σου!

ΕΜΠΡΟΣ
Ένα τόπο υποδοχής πολιτισμού για τη Θράκη οραματίζεται ο κ. Σ. Ουτατζής, διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και αυτή του την ιδέα, που αποτελεί κοινή επιδίωξη για όλους τους φίλους και συνεργάτες, μετέφερε στους προσκεκλημένους του Ιδρύματος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας το βράδυ της Κυριακής. Ο κ. Ουτατζής καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έκανε μια μικρή αναδρομή στο πλούσιο ‘βιογραφικό’ εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της περασμένης χρονιάς δίνοντας τον στίγμα των επόμενων σχεδίων που θα πραγματοποιηθούν με την ίδια φιλοσοφία και ευαισθησία για τα θέματα του πολιτισμού.

ΑΓΩΝΑΣ
Το ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης διαθέτει ήθος και γνώση της τοπικής κουλτούρας του πεδινού όγκου και των Πομακοχωριων γενικότερα είναι γεγονός μιας και η παρέμβασή του κρίθηκε καίρια γιατί υπήρξε εντολή (από ποιον;), να μην πλησιάσουν Έλληνες πολίτες στον χώρο των εγκαινίων της τουριστικής διόδου από την περιοχή των Πομακοχωριων για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

ΤΟΛΜΗ
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα όσοι τυχόν έπεσαν θύματα του συστήματος και του πιθανού σχεδιασμού
Θα ήθελα να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της διοίκησης της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ και τότε θα δούμε ότι όλα όσα εξελίχθηκαν και όσα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται από εδώ και στο εξής ίσως να βασίστηκαν σε συγκεκριμένο σχέδιο και σε βήματα που είχαν ένα ειδικό στόχο. Είναι ένα παζλ που αν δεθούν σωστά τα κομμάτια του, τότε το αποτέλεσμα θα δείξει ότι μπορεί κάποιοι να λειτούργησαν βάση μελετημένων κινήσεων για να φτάσουμε στο σήμερα.
Όλα άρχισαν όταν ψάχνοντας το αρχείο μου ανακάλυψα μία ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Σας την παραθέτω και μετά θα αναλύσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα