fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ερωτηματικό πάντως αν θα γίνουν εκλογές τον Ιούνιο, ή θα αναβληθούν για μετά τις Νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Θανάσης Πατσατζής, Γιώργος Μυλωνάς, Ζήσης Κατσαρίκας και Στέλιος Μωραϊτης στο «χορό» της διάδοχης κατάστασης Ανδρικόπουλου στο ΕΒΕ Ξάνθης!
Άρχισαν πλέον τα όργανα εκτός από τους Δήμους και για το Επιμελητήριο Ξάνθης, με δύο δυνάμεις να «συγκρούονται» πλέον ανοιχτά σε επίπεδο νέο υποψήφιου Προέδρου, αφού ο νυν Πρόεδρος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

ΘΡΑΚΗ
Ανησυχητικές φαίνεται να προδιαγράφονται οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναφορικά με το θέμα της ομαλής λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ξάνθης. Αιτία η καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση των 25 νέων θέσεων συμβασιουχικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από την διαβίβαση σχετικού αιτήματος από τον Δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα από το Νομικό Πρόσωπο που διαχειρίζεται την λειτουργία τους.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Πάντως μετά τις χθεσινές εξελίξεις, φαίνεται πλέον καθαρά ότι »κυρίαρχος» του πολιτικού παιχνιδιού μέσα στο Δήμο Ξάνθης και της διάδοχης κατάστασης γίνεται ο Μανώλης Τσέπελης που δεν έχει πλέον στο δρόμο του Θεολόγο Καλαϊντζή και Στάμο Τριμίτζιο, ενώ τόσο ο κύριος Φιλίππου όσο και ο νέος αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.Μπεκτές, αποτελούν μέλη της δικής του «ομάδας»….

ΕΜΠΡΟΣ
Υπ’ ατμόν βρίσκονται δήμαρχοι και νομάρχες αιρετοί και εν δυνάμει υποψήφιοι καθώς την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης που έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό θα δημοσιοποιήσει τα σχετικά κείμενα για τον Καποδίστρια 2 και το νέο εκλογικό νόμο, τα οποία θα μπουν στο διαδίκτυο για διαβούλευση εντός του Ιανουαρίου και ως το Πάσχα θα έχει διασαφηνιστεί το τοπίο των νέων δήμων που θα σχηματιστούν αλλά και των περιφερειών που θα προκύψουν.

ΑΓΩΝΑΣ
Θα βγουν «μαχαίρια» για την κατανομή του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων στη νέα κεντρική πλατεία με όλους τους επαγγελματίες να θέλουν να πιάσουν χώρο προκειμένου να ανεβεί ο πεσμένος τους τζίρος. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι πιέσεις θα δεχτεί η δημοτική αρχή προκειμένου όλοι να εξυπηρετηθούν. Καλό κουράγιο δήμαρχε και είναι και προεκλογική χρονιά….

ΤΟΛΜΗ
Ή πεζοδρομείς όλο το κέντρο της πόλης ή δεν το πειράζεις καθόλου κύριε Δήμαρχε
Η καλύτερη διαφήμιση για μια πόλη είναι ο ευχαριστημένος επισκέπτης
Σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης για τον κάθε δήμο, για την κάθε περιοχή, σε μια εποχή που δημόσιοι φορείς και ιδιώτες κάνουν τα πάντα προκειμένου να προσελκύσουν τους ελάχιστους πλέον πολίτες που μέσα στην οικονομική κρίση έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ταξίδια και να αποτελούν μια ανάσα για τους επαγγελματίες των περιοχών που επισκέπτονται, ο δήμος Ξάνθης φαίνεται πως πράττει το ακριβώς αντίθετο.

Σχετικά Άρθρα