Γενική

35 χρόνια προσφοράς

1975- 2010 Κοπή πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Μια πετυχημένη από πλευράς συλλογής φιαλών αίματος έκλεισε πριν λίγες ημέρες ο χρόνος στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης φτάνοντας στις 4.682 φιάλες, εγγράφοντας παράλληλα και πολλούς νέους εθελοντές και βοηθώντας πάνω από 1500 άτομα από την Ξάνθη.
Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία επίσημων και μελών του συλλόγου.
Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος κ. Παπαχρόνης Γιάννης: «Η προηγούμενη χρονιά για τον σύλλογο πήγε πολύ καλά είχαμε αύξηση αιμοδοτών κατά 15%. Είχαμε πάρα πολλά επεισόδια και κάναμε εκκλήσεις για πάνω από 20 βαριά περιστατικά. Η περιοχή ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εδώ και 3 χρόνια, ακόμη για άγνωστο λόγο, έχει αυξημένα ποσοστά καρκίνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Στις 27 Ιανουαρίου θα κάνουμε μια εκδήλωση ημερίδα για τα αιμοπετάλια για να ενημερώσουμε τον κόσμο να δίνει και αίμα και αιμοπετάλια τα οποία τα χρειαζόμαστε. Κάθε χρόνο εγγράφονται πάνω από 500 άτομα αλλά πρέπει όλος ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες».
Η αίθουσα του κοσμικού κέντρου γέμισε από εθελοντές δίνοντας το μήνυμα πως οι Ξανθιώτες είναι ευαισθητοποιημένοι αλλά θα πρέπει και άλλοι συμπολίτες μας να συνδράμουν ώστε να ενισχυθεί και άλλο ο σύλλογος. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε φέτος στον σύλλογο ΑΜΕΑ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα