fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Μετά το «κράξιμο» της κοινής γνώμης και τις πιέσεις του Δημάρχου Ξάνθης, παραιτήθηκε τελικά από τους Παιδικούς Σταθμούς ο ΦιλίππουΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Διάψευση Δημάρχου για την πρόσληψη Μαρινάκη ως ειδικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της ΕΑΠΑΞ! Η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού στο Δήμο Ξάνθης, κυριάρχησε της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΘΡΑΚΗ
Οι ανησυχίες που εξέφρασα χθες μέσα από την στήλη για την νέα διοικητική δομή της περιοχής μας, για την «αποκοπή» της Θράκης από τον υπόλοιπο κορμό σε σχέση με τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, θεωρήθηκαν από τους περισσότερους αναγνώστες εύλογες και υπερθεματίστηκαν… Με ποιο σκεπτικό οι Παπανδρέου- Ραγκούσης απομονώνουν στην ουσία την Θράκη; Μία απάντηση που δεν ικανοποιεί πλήρως, είναι πως αυτό έγινε με βάση τα μικροκομματικά συμφέροντα των πρασίνων… Με δεδομένη την στροφή της μειονότητας προς το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες πολιτικές αντιστοιχίες, η περιφέρεια Θράκης θα πρασινίσει το δίχως άλλος! Όμως είναι μόνο αυτό;

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Κυρίαρχος» του πολιτικού παιχνιδιού μέσα στο Δήμο ο Μανώλης Τσέπελης που δεν έχει πλέον στο δρόμο του Θεολόγο Καλαϊντζή και Στάμο Τριμίτζιο, λευκό ψήφισε η αντιπολίτευση, πλην Μπαντάκ-Μαλκότς που ψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης.

ΕΜΠΡΟΣ
Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, όπως άλλωστε είχε προαναγγέλλει αλλά έκανε μια… ανατροπή! Η ανατροπή αυτή ακούει στο όνομα Μπεκτές Σαμπρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος κάποιος δημοτικός σύμβουλος από την μειονότητα. Έτσι ο δήμαρχος με μια …κοπτοραπτική στις αρμοδιότητες του αναθέτει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του κ. Γιαντζόγλου και του κ. Τριμίντζιου ενώ το βασικό κομμάτι του κ. Τριμίντζιου που αφορούσε στην Πολεοδομία το μεταφέρει στον κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη

ΑΓΩΝΑΣ
Με ένα άρθρο-«φωτιά» για τη μειονότητα στη Θράκη, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» προειδοποιεί για το ζήτημα των μειονοτήτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ο αρθογράφος του εν λόγω κειμένου Dondu Sariisik πως “έφτασε η ώρα να προχωρήσουν οι δύο πλευρές (εννοεί Ελλάδα και Τουρκία) είτε σε αμοιβαία παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης, είτε σε σεβασμού αυτής”.

ΑΚΡΙΤΑΣ
Περίοδος περιστολής και οικονομικού συμμαζέματος του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα επιχειρεί η Κυβέρνηση προσμετρώντας στην εξοικονόμηση πόρων για το κλείσιμο της δημοσιονομικής “ψαλίδας” που ταλανίζει πρωτίστως τους πολίτες και δευτερευόντως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα