Γενική

Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» στα σκαλοπάτια της Βουλής… Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες… Αν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να αντιληφθεί «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσει για να… μάθει! Οι πολίτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό… Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» τότε στα σκαλοπάτια της Βουλής…
Μαχητής

Στρατηγική ψυχραιμία» είναι, λοιπόν, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο, το δόγμα με το οποίο αντιμετωπίζουμε τη συνεχώς αυξηνόμενη τουρκική επιθετικότητα. Η «στρατηγική ψυχραιμία» δεν αφορά μόνο το Αιγαίο, στο οποίο οι Τούρκοι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους αυτές τις ημέρες, αλλά και τη Θράκη, την οποία έφερε σε πρώτο πλάνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Αδέσμευτη

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ» ΛΕΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΟΓΑ. Συνεχίζεται η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης, με τον ΟΑΕΔ να έχει ήδη πιστώσει τους λογαριασμούς των περισσότερων δικαιούχων. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 314.772 δικαιούχους και το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 124,5 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, δημιουργήθηκε αρχείο για 33.249 δικαιούχους, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των στοιχείων τους από τις ΔΟΥ, όπως προβλέπεται από το νόμο και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει πιστώσει τους λογαριασμούς 379.345 δικαιούχων και παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή σε 33.492 δικαιούχους, διότι δεν έχουν γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ΕΤΕ.
Θράκη

Τελευταία γι’ αυτή τη χρονιά και μία από τις τελευταίες υπό αυτή τη μορφή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Ξάνθη και, όπως ήταν αναμενόμενο, τη συζήτηση μονοπώλησαν οι διαβουλεύσεις για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, θα είναι έτοιμη να εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Εμπρός

Το υπεράριθμο προσωπικό με υψηλές αμοιβές, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βιστωνίδος Βασίλης Τσολακίδης, είναι η αιτία που το χρέος της ΔΕΥΑΒ από 70 περίπου χιλιάδες ευρώ εκτοξεύθηκε στις πεντακόσιες, μέσα σε τέσσερα χρόνια κάτι που όπως υποστηρίζει έγινε για να εξοφληθούν πολιτικά γραμμάτια της σημερινής διοίκησης του δήμου, αφού αυτή την στιγμή εργάζονται στην επιχείρηση στενοί συγγενείς ανθρώπων οι οποίοι βοήθησαν να εκλεγεί η διοικούσα παράταξη.
Αγώνας

Μερικά πράγματα δεν ξεχνιούνται, έστω κι αν μετακινούνται στα μετόπισθεν του εγκεφάλου, για να δράσουν εφεδρικά σε περιπτώσεις σύγκρισης του παρελθόντος και του παρόντος.
Ιδιαίτερα στην πολιτική, που τα μεγάλα λόγια είναι συνήθη, όταν μάλιστα ξεστομίζονται σε αντιπαραθετικό λόγο από την αντιπολίτευση.
Φωνη της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα