Γενική

Περιζήτητος προορισμός το Δασικό χωριό Ερύμανθου

Κλειστά τα δωμάτια για τις γιορτές πριν από έξι μήνες- Επισκέπτες από όλη τη χώρα στο Δήμο Σταυρούπολης

Μόλις μία ώρα από την πόλη της Ξάνθης, το Δασικό Χωριό του Δήμου Σταυρούπολης, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλους.
Εννιά χιλιόμετρα από τον οικισμό του Λειβαδίτη και περίπου 60 από την Ξάνθη, αποτελεί έναν προορισμό ευκολοπρόσιτο, με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε περίπου πριν από 10 χρόνια και ως τότε το μέρος, όπου χτίστηκε, ήταν γνωστό μόνο στους κυνηγούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, με σκοπό το κυνήγι θηραμάτων.
Ο οικισμός του Δασικού Χωριού είναι χτισμένος σε ένα φυσικό πλάτωμα της Ροδόπης, χτισμένο στα 1.300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελείται από 10 ξύλινα σπίτια, δύο ή τριών δωματίων με τζάκι.
Η περιοχή, έχει να δείξει στον επισκέπτη πολλά αξιοθέατα φυσικού κάλλους, με πρωτοπόρο, τον καταρράχτη του Λειβαδίτη, τα νερά του οποίου «γκρεμίζονται» από ύψος 50 μέτρων, αναδεικνύοντάς τον ως τον ψηλότερο των Βαλκανίων. Εκτός τον καταρράκτη επισκέπτης έχει και πολλές άλλες δυνατότητες, αφού όλη η τριγύρω περιοχή είναι ένα μουσείο της φύσης. Το μνημείο της φύσης, διάφοροι εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και το γενικότερο φυσικό τοπίο πλουσιότατης χλωρίδας και πανίδας, δίνουν στον επισκέπτη μοναδικές ευκαιρίες.
Το κλίμα της περιοχής είναι «βαρύ» το χειμώνα, με άφθονα χιόνια και θερμοκρασίες που μπορεί να αγγίξουν τους – 20 βαθμούς, ενώ το καλοκαίρι απολαμβάνεις «δροσερές» θερμοκρασίες.
Το Δασικό Χωριό, λόγω της μοναδικότητάς του, είναι περιζήτητος προορισμός, με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς κλείνουν τα δωμάτια περίπου πριν ένα εξάμηνο, για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναζητήσουν δωμάτια αρκετούς μήνες πριν, για να μπορέσουν να μείνουν μέσα στη φύση.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα