Γενική

Κάτοικοι: «Θα μας φάνε»

«Αλωνίζουν» τα αδέσποτα στην πόλη της Ξάνθης

Τρομακτική είναι μερικές φορές η κατάσταση στους δρόμους της Ξάνθης, από τα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά, που λυμαίνονται την πόλη.
Τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα, περιφέρονται στους δρόμους της πόλης και μάλιστα τις περισσότερες σε αγέλες, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες συγκεκριμένες οδούς, να είναι μέχρι και επικίνδυνη η κυκλοφορία, κυρίως τις βραδινές ώρες, που ο κόσμος είναι λιγοστός έως ανύπαρκτος.
Η αρμόδια υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων σκυλιών, προσπαθεί να μειώσει το φαινόμενο, αλλά δυστυχώς, παρόλο τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειές της, η κατάσταση δε βελτιώνεται.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που περπατώντας στο δρόμο, βλέπεις μπροστά σου δεκάδες σκυλιά, τα οποία πηγαίνουν πάνω κάτω, τρομοκρατώντας τους Ξανθιώτες.
«Πολλές φορές εκεί που περπατάω στο δρόμο, βλέπω να με ακολουθούν σκυλιά, τα οποία δεν είναι και ήμερα, αλλά γαβγίζουν και προσπαθούν να ορμίσουν», «Σε πολλές οδούς έχω δει σκυλιά αδέσποτα. Μερικές φορές είναι και επικίνδυνα, αφού γαβγίζουν έντονα», «έχω ακούσει περιπτώσεις, που τα αδέσποτα σκυλιά έχουν δαγκώσει και συμπολίτη μας», «θα μας φάνε» και άλλες, είναι κάποιες κουβέντες Ξανθιωτών, οι οποίες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.
Η αρμόδια υπηρεσία, επιβάλλεται να λάβει δραστικότερα μέτρα, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο κίνδυνος από τα αδέσποτα είναι μεγάλος.

Σχετικά Άρθρα