Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» στα σκαλοπάτια της Βουλής…
Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες…
*Αν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να αντιληφθεί «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσει για να… μάθει! Οι πολίτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό…
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, έχοντας πρώτος τον λόγο σε ότι αφορά τον Προϋπολογισμό του 2010, είπε πως, αυτός καταρτίστηκε και υπολογίστηκε με βάση τα αναμενόμενα και χωρίς υπερβολές. Τόνισε πως είναι μία πολύ δύσκολη, οικονομικά, χρονιά και για τον λόγο αυτό υπάρχουν μηδενικές αυξήσεις, ενώ ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε κανένα δάνειο προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του, έξοδα τα οποία καλύπτουν μόνο υποχρεώσεις και ανάγκες του Δήμου Ξάνθης.
Αδέσμευτη

Εύχομαι να περάσατε όμορφα τις ημέρες των Χριστουγέννων αν και οι περισσότεροι εξ ημών εκδράμαμε για χιόνια και βρήκαμε… λιακάδες! Μαζί με τις ευχές για Καλά Χριστούγεννα, αυθόρμητη και η ευχή για… «Χριστός Ανέστη» μιας και ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων μας παρέπεμπε περισσότερο σε Πασχαλιά! Κάποιοι μάλιστα, έσπευσαν να ψήσουν το γουρουνόπουλο στην σούβλα υπαίθρια όπως ακριβώς γίνεται ανήμερα του Πάσχα! Εκείνοι που «κλαίνε» περισσότερο είναι οι επαγγελματίες των χιονοδρομικών κέντρων σε όλη σχεδόν την χώρα. Όσοι ξανθιώτες προτίμησαν το Φαλακρό, επέστρεψαν με… 2-3 κιλά υπέρβαροι αφού αντί για σκι επιδόθηκαν στο φαγοπότι εκεί στον Βόλακα και στις γύρω περιοχές!
Θράκη

Την τακτική του συνεδρίαση πραγματοποίησε προχθές το απόγευμα, αυτή τη φορά στην Ξάνθη και στην αίθουσα Π των Καπναποθηκών, το Συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας –Καβάλας Ξάνθης με κυριότερο θέμα την πορεία της Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Σε μια ήρεμη και χωρίς εντάσεις διαδικασία, ο πρόεδρος της ΔΝΑ, κ. Κωνσταντίνος Τάστης ενημέρωσε τους νομαρχιακούς συμβούλους των τριών νομών για το που βρίσκεται το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πλευράς της ΕΝΑΕ.
Αγώνας

Στην εθνική φιλοτιμία στοχεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «συμμετοχή και ευθύνη» από τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση που εγγυάται την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο. Αυτό ήταν το μήνυμα και ο σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στην Ξάνθη, η οποία εντάσσεται και στο πλαίσιο της εκστρατείας των στελεχών της κυβέρνησης στην περιφέρεια με αυτή τη στόχευση.
Εμπρός

Σε εκδήλωση με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Παιδί», η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, παρουσιάστηκαν καινούρια και αποκαλυπτικά στοιχεία για τους κινδύνους που συνεπάγεται το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά.
Ακρίτας

Σχετικά Άρθρα