Γενική

Ένας μικρός Απολογισμός της ΦΕΞ

Τι έγινε το 2009 στον πολιτιστικό φορέα της πόλης μας

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης έκανε πραγματικότητα την αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη.
Με το Μουσείο (περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες με ξενάγηση για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας)
Με τα εργαστήρια (περισσότεροι από 800 ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν κάποιο από τα 19 εργαστήρια)
Με το πλούσιο πολιτιστικό της πρόγραμμα (καθημερινά στη ΦΕΞ μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί εικαστικές- λογοτεχνικές- θεατρικές- μουσικές- κινηματογραφικές κ.ά εκδηλώσεις.
Και νέος προγραμματισμός δράσεων
Κάθε μέρα στην Ξάνθη…στη ΦΕΞ
Οι εκδηλώσεις αυτού του εξαμήνου χωρίζονται στις εξής ενότητες και περιλαμβάνουν:
6 Εκθέσεις (Εικαστικός περίπατος στην παλιά πόλη της Ξάνθης με την επιμέλεια της Κ. Χριστοδούλου, ιστορικού τέχνης- μουσειολόγου)
62 Ταινίες από την κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ ( Φεστιβάλ ανεξάρτητων δημιουργών Πάτρας- Το 5 ο anim Fest από το Ευρωπαϊκό κέντρο κινουμένων σχεδίων- Το θέατρο στον κινηματογράφο κ.ά).
12 Διαλέξεις, συμπόσιο Λαογραφίας, παρουσιάσεις, με κεντρικό άξονα την ιστορία και τον πολιτισμό της Ξάνθης (σημειώσεις για την Ξάνθη).
12 Βιβλιοπαρουσιάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «με 24 γράμματα και όχι μόνο». Βιβλιοπαρουσιάσεις και ποιητικές βραδιές.
6 Θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων». Και κάθε Δευτέρα το θέατρο στο Ράδιο Ξάνθη 93,5.
16 Συναυλίες στο πλαίσιο των: Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής, Λόγιας Ανατολικής Μουσικής, Ππειραματικής Σκηνής αλλά και έντεχνης ΑvanX Festival.
Πολλές εκδηλώσεις και happenings για τους μικρούς φίλους με θεατρικές, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη, μουσική , παραμύθια και εργαστήρια με θεματικές ενότητες.

Σχετικά Άρθρα