Γενική

«Υπηρετούμε αρχές και αξίες»

Εφ όλης της ύλης η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή Χ. Πούλιου

«Είναι προφανής ο πανικός και ως έναν βαθμό δικαιολογημένη η σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο κ. Στυλιανίδης και οι στενοί του συνεργάτες. Δεν είναι και λίγα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Δημοτική Παράταξη της συμπολίτευσης», ήταν τα λόγια, με τα οποία ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, ξεκίνησε τη προχθεσινή του συνέντευξη τύπου.
Ο Χρήστος Πούλιος, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής τους, μίλησε εφ όλης της ύλης, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ξάνθης, σε μία συνέντευξη, της οποίας αφορμή ήταν η «οργισμένη», όπως χαρακτηριστικά είπε αντίδραση, της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, στην ανακοίνωση των «Πολιτών για την αλλαγή». Ο κ. Πούλιος έθεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν σε ένα πολιτικό κείμενο με έντονα επικριτική διάθεση για τη Δημοτική Αρχή και την αδιαφάνεια που τόσα χρόνια έχει επιβάλλει στο θέμα των προσλήψεων, να θεώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι καλό να αντιπαρατεθούν στην παράταξή του, με πολιτικούς όρους ως θιγόμενοι, ενώ σημείωσε ότι, μόνον αυτοί που συνέταξαν το κείμενο το γνωρίζουν.
«Μοιραία γίνονται οι συνειρμοί σύνδεσης της ανακοίνωσης με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στο Δήμο, απ όλους εμάς τους υπόλοιπους. Δεν προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε με όρους άλλους παρά με πολιτικούς. Αναρωτιόμαστε όμως μήπως υπάρχει μια δεύτερη ανάγνωση πίσω από την ανακοίνωση που υπογράφεται από τον κύριο Γαλανόπουλο και την κυρία Τζανόγλου.
Να ξεκαθαρίσουμε σ αυτό το σημείο ότι τίποτα απολύτως δεν έχουμε κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεών του. Μακριά από μας, τη φιλοσοφία μας και την ιστορία του καθενός μας η οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης υπολήψεων ή αμφισβήτησης «του ιερού δικαιώματος στην εργασία», όπως τεχνηέντως ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί να μας αποδώσει», ανέφερε συγκεκριμένα ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χρήστος Πούλιος.
Χρήστος Πούλιος: «Είναι ένα κείμενο «γραμμένο» από το «μακρύ χέρι της Διοίκησης του Δήμου» και στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που πιστεύουν ό,τι και εμείς»
Η παράταξη «Πολίτες για την αλλαγή», εστιάζει σε κάποια θέματα ουσίας, όπως τα χαρακτηρίζει, παροτρύνοντας, να απαντήσει κάποιος αν υπάρχει, έστω κι ένας συμπολίτης μας, που να θεωρεί ότι όλα είναι νόμιμα και ηθικά σε ό,τι αφορά στη διαδικασία προσλήψεων στο Δήμο Ξάνθης, καθώς και να απαντήσει αν η κοινή γνώμη θεωρεί ότι, όλα είναι αδιάβλητα και ότι, επικρατεί ισοπολιτεία και διαφάνεια στις προσλήψεις. Ο κ. Πούλιος αναφέρθηκε και στο δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων, για το οποίο είπε ότι, είναι σαφώς επιθετικό, επικριτικό και κάποιες φορές, με απαράδεκτο ύφος, αλλά παρόλο αυτά δε θεωρεί ότι, στρέφεται ενάντια στους «Πολίτες για την αλλαγή». «Είναι ένα κείμενο «γραμμένο» από το «μακρύ χέρι της Διοίκησης του Δήμου» και στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που πιστεύουν ό,τι και εμείς», κατέληξε.
Σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Πούλιος, είπε ότι «Οι πολίτες για την αλλαγή» εξακολουθούν να λένε ότι υπηρετούν αρχές και αξίες, ζητώντας και απαιτώντας διαφάνεια στις προσλήψεις, ενώ ανέφερε ότι κάποιοι θίχθηκαν, επειδή ζητούν τα αυτονόητα.
Χρήστος Πούλιος: «Αλήθεια, αφού είναι τόσο εύθικτοι…»
«Θα θέλαμε να δούμε και ανάλογες ανακοινώσεις για «το ιερό δικαίωμα στην εργασία» όταν στην Καθαριότητα του Δήμου, για να δώσουμε ένα παράδειγμα, ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι 100- 120 άνθρωποι επί χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Θα θέλαμε να δούμε πώς αντιδρούν, όταν βγαίνει η σχετική προκήρυξη την Παρασκευή και την Δευτέρα το πρωί κάποιοι πάνε και πιάνουν δουλειά.
Θα μας ενδιέφερε και εμάς και τους συμπολίτες μας να μας πουν γιατί προσμετρούν και μοριοδοτούν την προϋπηρεσία στην ΕΑΠΑΞ, και αλλοιώνουν έτσι τη σειρά κατάταξης στους σχετικούς πίνακες, όταν γίνονται διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.
Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε πώς προσλαμβάνονται σύζυγοι, παιδιά, συγγενικά πρόσωπα και όλα τελικά σ αυτόν το Δήμο είναι μέλι- γάλα.
Κι επειδή δεν αμφισβητούμε την έστω και όψιμα εκφρασθείσα ευαισθησία κάποιων ας μας απαντήσουν γιατί ουδέποτε αντέδρασαν για την «εθελοντική» εργασία (χωρίς αμοιβή, δηλαδή) κάποιων συναδέλφων τους στο πρόσφατο παρελθόν, για τις αδιαφανείς και κατά παράνομο τρόπο προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς (όπως κατήγγειλε στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ξυνίδης), για τις αδιαφανέστατες και κατά προκλητικό τρόπο προσλήψεις μέσω ΕΑΠΑΞ.
Είναι καιρός, λοιπόν, αφού τοποθετούνται πολιτικά, να τοποθετηθούν και για το καθεστώς ομηρίας με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκεί που οι ανάγκες είναι πάγιες και για τον τρόπο που αυτές γίνονται», είπε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την αλλαγή» Χρήστος Πούλιος, ενώ συμπλήρωσε: «Εγώ ένα πράγμα θέλω να τονίσω, εδώ. Σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία που η χώρα μας αλλά και ειδικότερα ο τόπος μας βιώνουν μία πρωτοφανή οικονομική κρίση, με τα ποσοστά ανεργίας να υπερβαίνουν το 20% τοπικά- και δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις, είναι γραφόμενα και από την πλευρά των ανθρώπων οι οποίοι συνέταξαν τις αντίστοιχες μελέτες στο Δήμο. Ο Δήμος της Ξάνθης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο εργοδότη του Νομού. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν την ανάγκη και το ιερό δικαίωμα όλων για ισοπολιτεία και ισότιμη μεταχείριση.
Αντί λοιπόν να βγάζουν κραυγές προς μια Δημοτική Παράταξη που έδωσε και δίνει καθημερινά μάχες για διαφάνεια και σεβασμό στο «ιερό δικαίωμα στην εργασία» ας ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις υγιείς δυνάμεις ανατροπής του κατεστημένου τόσων χρόνων».

Σχετικά Άρθρα