Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε πώς προσλαμβάνονται σύζυγοι, παιδιά, συγγενικά πρόσωπα και όλα τελικά σ’αυτόν το Δήμο είναι μέλι – γάλα. Με νέο «σφυροκόπημα» κατά του «αφανούς εταίρου» του Elisso Hotel Μανώλη Τσέπελη αλλά και της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ επανήρθε χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο Χρίστος Πούλιο. Ο κύριος Πούλιος επανέλαβε τις κατά καιρούς καταγγελίες του κατά της ΔΕΥΑΞ του μεγάλου ελλείμματος που παρουσιάζει (11 εκατ. Ευρώ) και ο κύριος Τσέπελης χαρακτηρίζει ως… λογιστικό κόλπο, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην παραίτηση του κυρίου Καλαϊτζή, όσο και στην λειτουργία της γνωστής ΕΑΠΑΞ.
Μαχητής

Στήριξη ΨΥΧΗΣ στον Οικουμενικό Πατριάρχη που «μαρτυράει» στη Τουρκία» από τον Πρόεδρο της Μηχανικής Πρόδρομο Εμφιετζόγλου στην εκδήλωση των Ελλήνων Πομάκων το βράδυ του Σαββάτου στο «ΚΤΗΜΑ». Ο κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κατήγγειλε επίσης για μια ακόμη φορά τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής ότι λειτουργεί με τρόπο που δεν αρμόζει στα καθήκοντά του, ενώ σχολίασε καυστικά και την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικάνου Πρόξενου στη Ξάνθη.
Αδέσμευτη

Η «Θ» γιόρτασε χθες τα 15 χρόνια ζωής και προσφοράς στον τόπο. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, σε μία εποχή που ο επαρχιακός τύπος βάλλεται πανταχόθεν, σε μία εποχή ρευστοποίησης των συνειδήσεων η «Θ» προσπαθεί και τα καταφέρνει να σταθεί ΟΡΘΙΑ. Η αυστηρή κριτική μας, ενδεχομένως να ενοχλεί τους εκπροσώπους- εκφραστές της κάθε εξουσίας, των κάθε είδους συμφερόντων, πλην όμως, γίνεται άδολα και χωρίς πρόθεση να βλάψουμε ανθρώπους και νόμιμα συμφέροντα. Η καταξίωση της «Θ» στην συνείδηση των χιλιάδων αναγνωστών της, είναι και το στοιχείο που δημιουργεί (και μεγαλώνει) τον πυρήνα των «πιστών»- καθημερινών αναγνωστών μας, φροντίζοντας πάντα να προσεγγίζουμε τα γεγονότα με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και –όπου χρειάζεται- με ιδιαίτερη διακριτικότητα. Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος και υπερήφανος που τυγχάνω εκδότης αυτής της εφημερίδας και επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Αποτέλεσμα σκληρής καθημερινής δουλειάς, προσωπικής και των συνεργατών μου. Χρόνια μας πολλά λοιπόν και δεσμεύομαι για νέες εκδοτικές εκπλήξεις μέσα στο 2010.
Θράκη

Καράβια δια χειρός Συρίγου Μπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία, τα υπό κατασκευή καράβια, πλάι σε μερικά ολοκληρωμένα, ‘λούζονται’ από το φως του ήλιου κι οι περαστικοί που περνούν από κάτω, αν σηκώσουν λίγο τα μάτια, ακόμη και τις περασμένες βραδινές ώρες, θ’ αντικρίσουν τον κ. Συρίγο (Λάκη) Σέγκο, άλλες φορές σκυμμένο πάνω από το σκελετό ενός καραβιού, άλλοτε σκαλίζοντας ένα μικροσκοπικό κομματάκι ξύλου που προορίζεται για τις σκάλες του πλοίου κι άλλοτε να κρεμά τα πανιά από τα κατάρτια του πλοίου.
Εμπρός

Προβληματισμός, ένταση, αλλά και διάθεση για συνεργασία προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου και της τοπικής αγοράς ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην τελευταία κατά πάσα πιθανότητα συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενδιαφέροντα με πρώτο και καλύτερο τις προτάσεις για τη στήριξη της τοπικής αγοράς της Ξάνθης.
Αγώνας

Οι εξελίξεις στα συνεταιριστικά εργοστάσια τρέχουν με «καλές» και «κακές» ειδήσεις. Η «κακή’, είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία πτώχευσης της ΣΕΒΑΘ, μετά από περισσότερα των 35 χρόνων λειτουργίας της κλείνοντας το μεγάλο κεφάλαιο στην επεξεργασία της ντομάτας την πατάτας των ηλιόσπορων και τόσων άλλων αγροτικών προϊόντων που επεξεργάστηκαν και τυποποίησαν οι γραμμές παραγωγής που στήθηκαν κατά καιρούς στο συνεταιριστικό εργοστάσιο που οραματίστηκε και εγκαινίασε ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Ακρίτας

Σχετικά Άρθρα