Γενική

Ενήργησαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες

Δύο μεγάλες λακκούβες άνοιξαν οι συνεχόμενες βροχές στις παλιές εργατικές κατοικίες- Έπεσε μέσα βυτίο, που κουβαλούσε πετρέλαιο

Καθίζηση σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, λόγω της ισχυρής και συνεχόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάτοικοι της περιοχής απευθύνθηκαν σε αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά όπως είπαν οι ίδιοι, τους έκαναν «μπαλάκι» από τον έναν στον άλλον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτώση ενός βυτίου διανομής πετρελαίου, το οποίο περνώντας από το δρόμο και πατώντας επάνω στο ξαναγεμισμένο οδόστρωμα, βρέθηκε ξαφνικά στη λακκούβα, η οποία άνοιξε λόγω της καθίζησης.
Το σημείο όπου κυριολεκτικά άνοιξε η γη, είναι στην οδό Απόλλωνος, στις παλιές εργατικές κατοικίες, όπου περίπου πριν από δύο εβδομάδες, συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., πραγματοποίησε εργασίες στο σημείο, με σκοπό τη σύνδεση κατοικιών, στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Ξάνθης. Με το πέρας των εργασιών, το κομμάτι του σκαμμένου οδοστρώματος καλύφθηκε από πίσσα. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το χώμα κάτω από την πίσσα υποχώρησε, με αποτέλεσμα να ανοίξουν δύο μεγάλες λακκούβες, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων από το σημείο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενήργησαν άμεσα και το κομμάτι του δρόμου, που παρουσίασε το πρόβλημα, αποκαταστάθηκε εγκαίρως, το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές σε οχήματα..

Σχετικά Άρθρα