Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Ο Νόμος Ορίζει. Η Ηθική Επιβάλλει… Με ιδιαίτερη έκπληξη αναγνώσαμε στον τοπικό έντυπο τύπο και στην ηλεκτρονική σελίδα της δημοτικής παράταξης Ξάνθης «Πολίτες για την Αλλαγή», κείμενο προκλητικά υβριστικό, ανακόλουθο και αναπόδεικτο που θίγει την τιμή, την αξιοπρέπεια, την ηθική και τη δουλειά υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθη, μέλη του Συλλόγου μας, που απαρτίζουν κατά καιρούς τις Επιτροπές Επιλογής προσωπικού, όπως και τους εργαζομένους στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, που φυσικά δεν είναι ανώνυμοι. Απεναντίας είναι συγκεκριμένα πρόσωπα που ζουν, λειτουργούν, δραστηριοποιούνται, σταδιοδρομούν κοινωνικά και επαγγελματικά στην πόλη μας.
Μαχητής

Δεν βρήκαμε ούτε καρφίτσα. Ακόμη και στο γραφείο του Δημάρχου, όλα ήταν σβησμένα στους σκληρούς δίσκους. Ως συνήθως, όλοι λένε πως «πήραμε καμένη γη», αλλά και μόνο από τον ισολογισμό του Δήμου μπορεί κανείς να καταλάβει τι λάβαμε»!!!
Αδέσμευτη

Με το μεγαλύτερο μέρος της να αναλώνεται στην ανάλυση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Ξάνθης. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη τρόποι στήριξης της τοπικής αγοράς, ενόψει εορτών, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου «Flamingo» εντός των ορίων του Δήμου Βιστωνίδας. ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ… Στην ανάλυση που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε μία αναλυτικότατη παρουσίαση των οικονομικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν από τον κ. Παπανδρέου. Τα κύρια συμπεράσματα που εξάχθηκαν από αυτή είναι ότι επίκειται μία ακόμη «φοροκαταιγίδα» για τους επαγγελματίες, χωρίς πρώτα να έχουν γίνει περικοπές στις σπατάλες του δημόσιου τομέα και χωρίς να προβλέπονται αναπτυξιακές ενισχύσεις, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κοινό ήταν επίσης το συμπέρασμα ότι η μη διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα έχει και πάλι ως αποτέλεσμα «να πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι…» όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Πάντως τόσο το αναλυτικό όσο και το μακροσκελές της παρουσίασης της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Σιούτα, ο οποίος την αποδοκίμασε, δηλώνοντας ότι «η ενασχόληση με άσχετα ζητήματα με την τοπική αγορά, όπως είναι η κρατική οικονομική πολιτική, δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για ουσιαστική επανίδρυση του Ε.Β.Ε.», την οποία κάλεσε την σημερινή διοίκησή του να πραγματοποιήσει.
Θράκη

Είναι γεγονός πώς η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις ενέργειες εκείνες που θα νοικοκυρέψουν τα οικονομικά του κράτους, τώρα που ακόμη έχει την κοινωνική συναίνεση. Ο λόγος είναι ότι ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί να τον κοροϊδεύουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις οι οποίες παίρνουν μέτρα για αυτόν, χωρίς αυτόν. Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ Ξάνθης εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το κατά πόσον θα αποδώσουν τα μέτρα για την εισροή εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών με την απογευματινή εργασία, την περικοπή των προσλήψεων και την συλλογή της φορολογητέας ύλης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Ξάνθης εκφράζει την δυσπιστία του στο κατά πόσον θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν έσοδα αν δεν στελεχωθούν υπηρεσίες με δεδομένο ότι στις οικονομικές εφορίες της χώρας υπάρχει ένα έλλειμμα 5000 υπαλλήλων. Παράλληλα σχετικά με την μείωση των αποδοχών ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των ελλειμμάτων δεν είναι οι μισθοί των υπαλλήλων αλλά η κακοδιαχείριση από το ίδιο το κράτος και όσο για την φοροδιαφυγή είναι καθαρά θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης.
Αγώνας

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τους εκπαιδευτικούς για την αναβάθμιση των σχολικών γιορτών τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία. Γιατί εκτός από αυτές πρέπει να τους απομείνουν και μνήμες δημιουργίας, συνύπαρξης, συμμετοχής σε όλη τη σχολική ζωή.
Εμπρός

Στα πλαίσια ενημέρωσης για τις θέσεις και το σχέδιο που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός για την οικονομία στην πρόσφατη ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Τοπικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα