Γενική

Κάθε μέρα στην Ξάνθη κάθε μέρα στη ΦΕΞ

Στο νέο πρόγραμμα του 1 ου εξαμήνου του 2010 που οργανώνει και υλοποιεί η ΦΕΞ, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων. (εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές εκδηλώσεις κ.ά).
Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους στην πόλη και όλο το χρόνο.
Οι θεματικές ενότητες ποικίλουν καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφέροντος και απευθύνονται, στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στους περισσότερους από 6.000 επισκέπτες που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης της ΦΕΞ.
Οι εκδηλώσεις αυτού του εξαμήνου χωρίζονται στις εξής ενότητες και περιλαμβάνουν:
6 Εκθέσεις (Εικαστικός περίπατος στην παλιά πόλη της Ξάνθης με την επιμέλεια της Κ. Χριστοδούλου, ιστορικού τέχνης- μουσειολόγου)
62 Ταινίες από την κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ ( Φεστιβάλ ανεξάρτητων δημιουργών Πάτρας- Το 5 ο anim Fest από το Ευρωπαϊκό κέντρο κινουμένων σχεδίων- Το θέατρο στον κινηματογράφο κ.ά).
12 Διαλέξεις, συμπόσιο Λαογραφίας, παρουσιάσεις, με κεντρικό άξονα την ιστορία και τον πολιτισμό της Ξάνθης (σημειώσεις για την Ξάνθη).
12 Βιβλιοπαρουσιάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «με 24 γράμματα και όχι μόνο». Βιβλιοπαρουσιάσεις και ποιητικές βραδιές.
6 Θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων». Και κάθε Δευτέρα το θέατρο στο Ράδιο Ξάνθη 93,5.
16 Συναυλίες στο πλαίσιο των: Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής, Λόγιας Ανατολικής Μουσικής, Ππειραματικής Σκηνής αλλά και έντεχνης ΑvanX Festival.
Πολλές εκδηλώσεις και happenings για τους μικρούς φίλους με θεατρικές, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη, μουσική , παραμύθια και εργαστήρια με θεματικές ενότητες.

Σχετικά Άρθρα