Γενική

Διεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος δημιουργείται στο Λιμενικό

Ανακοινώσεις Υπουργού Προστασίας Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη

Τη σύσταση Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στο Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο ρόλος αυτής της διεύθυνσης θα είναι πολλαπλός και θα αφορά την πάταξη όλης της γκάμας του οργανωμένου εγκλήματος. Η διεύθυνση θα στεγαστεί και στην Αττική και σε σημαντικά λιμάνια της περιφέρειας.
Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα καθήκοντα του Λιμενικού Σώματος ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι καταρτίζεται, θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο και υπολογίζει ότι θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.
Είπε ακόμη ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανατέθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο συντονισμός για τη δίωξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ναυτιλιακά καύσιμα.
Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει απορρόφηση, καθώς υπήρχε πλήρης αδράνεια και άγνοια, τη στιγμή που είναι καθηλωμένα τα εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος αλλά και αρκετά σκάφη.
Σχετικά με τη λαθρομετανάστευση ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι ευχαριστημένος από τις επαφές που είχε με την FRONTEX και τόνισε ότι στόχος είναι το «σφράγισμα» των εξωτερικών συνόρων. Θα υπάρξει, πρόσθεσε, σχέδιο νόμου για το άσυλο και για το σε ποιους θα δίνεται, ώστε να μπορούν να κινούνται, να εργάζονται και να ταξιδεύουν νόμιμα.
Τέλος, για την απεργία που έχει προκηρύξει ΠΕΜΕΝ, την Πέμπτη, είπε ότι του ζητήθηκε συνάντηση από τους ακτοπλόους, τους οποίους όμως παρέπεμψε στη Λούκα Κατσέλη που είναι η αρμόδια για το θέμα υπουργός.

Σχετικά Άρθρα