Γενική

* Εύχομαι να έχετε μια όμορφη μέρα!
* Καταρχήν είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί είχα ένα πολύ όμορφο βράδυ την Δευτέρα. Σήμερα είναι Τετάρτη αλλά εγώ αυτά τα γράφω Τρίτη. Άρα θα σας πω για το πολύ ζεστό μου βράδυ.
* Καταρχήν πήγα και παρακολούθησα την ομιλία του φιλόλογου κου Γιώργου Φραντζολά για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
* Η αλήθεια είναι ότι δεν κάθισα σε όλη την εκδήλωση αλλά ήταν αρκετός ο χρόνος για να ακούσω αποσπάσματα από βιβλία του και να ταξιδέψω…
* Ακριβώς πίσω μου άκουγα και την ομιλία στα Ρώσικα γιατί ήταν ένας κύριος που έκανε μετάφραση σε μια κυρία που προφανώς δεν καταλάβαινε.
* Όλες σχεδόν οι θέσεις ήταν κατειλημμένες από κόσμο, όλων των ηλικιών και ομολογουμένως είχαν μια ευχάριστη εμπειρία.
* Ο κος Φραντζολάς έχει το χάρισμα να καθηλώνει τον θεατή…
* Μου αρέσει να τον ακούω γι αυτό και επέλεξα την εκδήλωση.
* Αμέσως μετά πήγα και είδα μια ταινία αριστούργημα.
* Μου έλεγαν πολλές φορές να την δω αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
* Πρόκειται για την ταινία Το Νησί (Ostrov).
* Ειλικρινά ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ!
* Είναι μια ταινία που αγγίζει κάθε ψυχή…Έχει αλήθειες και βαθιά νοήματα χωρίς να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει γιατί απευθύνεται κατευθείαν στις ευαίσθητες χορδές.
* Δεν θέλω να σας αποκαλύψω την ιστορία αλλά θα σας πω πως δίνει μαθήματα ζωής για εδώ αλλά και για την αιωνιότητα.
* Φοβάμαι μήπως γράψω κάτι και αδικήσω το περιεχόμενο της.
* Μπορώ να σας αποκαλύψω όμως ότι έφυγα τόσο γεμάτη και τόσο ζεστή μέσα στην παγωνιά που αλήθεια ήθελα να πετάξω από την χαρά μου.
* Ναι γιατί γέμισα ελπίδα, αισιοδοξία και χαρά.
* Τελικά δεν χρειάζεται να κάνει κάτι κάποιος κάτι έντονο και μεγάλο για να νιώσει πληρότητα μέσα του. Είδατε τι μου έκανε η ταινία αυτή;
* Συγχαρητήρια στην ΦΕΞ που την πρόβαλλε!
* Κλείνοντας θέλω να παραθέσω κάτι που μου έστειλε ο φίλος μου ο Κώστας.
* Είναι μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν έναν άνθρωπο να ζητάει από τον Θεό να του μικρύνει και να του ελαφρύνει τον Σταυρό του και στο τέλος δείχνει πως όλοι με τους μεγάλους Σταυρούς περνούν τον γκρεμό και αυτός ο δόλιος δεν μπορεί με τον μικρό του τον Σταυρό.
* Και γράφει στο τέλος: «Παραπονιόμαστε για το σταυρό που σηκώνουμε, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός μας προετοιμάζει για τον γκρεμό που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας, Ότι ο Θεός μπορεί να δει κι εμείς όχι. Όποιος και να είναι ο σταυρός μας, Όποιος ο πόνος μας, πάντα υπάρχει λιακάδα μετά τη βροχή. Ίσως σκοντάψουμε, ίσως πέσουμε. Αλλά ο Θεός είναι πάντα έτοιμος να απαντήσει στο κάλεσμά μας. Ξέρει κάθε πόνο της καρδιάς μας, Βλέπει κάθε δάκρυ μας, Μια λέξη από τα χείλη Του, ηρεμεί κάθε φόβο. Οι λύπες μας ίσως διαρκέσουν όλη τη νύχτα, αλλά ξαφνικά εξαφανίζονται με το φως της αυγής. Ο Σωτήρας περιμένει κάπου επάνω να μας δώσει τη χάρη Του, και να μας στείλει την αγάπη Του. Ας γεμίσει ο Θεός τη μέρα μας με ευλογία».
* Ευχαριστώ πολύ τον Κωστή για το μήνυμα του όπως και τον καθηγητή μου τον κο Κιμούντρη για τα καλά του λόγια στο email του.
* Εύχομαι να έχετε όλοι μικρές ευχάριστες στιγμές που γεμίζουν την ψυχούλα σας!

Σχετικά Άρθρα