Γενική

«Δεν θα πάρουν την Ξάνθη στο πάτο μαζί τους»

Η κόντρα καλά κρατεί: Η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την αλλαγή» απαντούν στην ανακοίνωση του Δήμου και του Δημάρχου Ξάνθης

Σε άμεση απάντηση της ανακοίνωσης του Δήμου Ξάνθης με τίτλο «Δεν έχετε δικαίωμα κ. Πούλιο να διασύρετε το Δήμο μας», προέβη η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή», στην οποία δεσπόζει το μήνυμα: «Η διαφάνεια δεν είναι διασυρμός».
Η Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χρίστος Πούλιος, αναφέρει ότι η διαφάνεια που απαιτεί στις λειτουργίες του Δήμου δεν είναι «διασυρμός», ενώ συγχρόνως συνιστά στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή να μη μπερδεύει τις σημασίες των λέξεων, διότι είναι η ίδια που διασύρει το Δήμο.
Αναφερόμενη στη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., λέει πως, είναι σαφέστατα δημοτική επιχείρηση γι αυτό και είναι υποχρεωμένη να δώσει λογαριασμό για τη «μαύρη τρύπα» των 11.000.000 ευρώ, όχι βεβαίως εν είδη διαφημιστικού φυλλαδίου, αλλά απολογητικού προς τους καταναλωτές της, οι οποίοι καλούνται «να πληρώσουν τη νύφη».
Σε συνέχεια των απαντήσεων στο δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης, «Οι πολίτες για την αλλαγή», λένε ότι δεν υπάρχει ουδεμία «παρερμηνεία» περί παραγραφών οφειλών και πως η «σκόνη» που επιχειρεί να ρίξει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στον καταλογισμό που της πραγματοποιήθηκε, δεν αρκεί για να σκεπάσει την επιλεκτική παραγραφή οφειλών «ημετέρων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, Σχολικών Επιτροπών στη ΔΕΥΑΞ, ενώ εκφράζουν και την άποψή τους, λέγοντας ότι: «θα πληρώνουν όλες ή δε θα πληρώνει καμία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Η απάντηση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, αφορά και στις «αξιοκρατικές προσλήψεις» στο Δήμο, για τις οποίες τονίζεται προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ότι οι φιλολογικές εκ μέρους της απαντήσεις στους καταλογισμούς των «Πολιτών για την Αλλαγή», ουδεμία αξία έχουν εφόσον το περιεχόμενό τους αναιρείται στην πράξη- και τούτο το γνωρίζει η τοπική κοινωνία.
Πολίτες για την αλλαγή: «Η Δημοτική Αρχή να μη λησμονεί»
Η παράταξη «Πολίτες για την αλλαγή», εκτός από τις απαντήσεις που έδωσε, οι οποίες αφορούσαν στο δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης, προέβη και σε μια σύσταση προς τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας: «Τέλος, καλό είναι, όταν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποφασίζει να βάλλει προσωπικά κατά του επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή», να μην λησμονεί ότι ο κ. Πούλιος εκφράζει και ηγείται μιας κίνησης πολιτών, ελπιδοφόρας και διεκδικητικής, ολοένα διευρυνόμενης, η οποία απαιτεί τα στοιχειώδη για ν αρχίσει η Ξάνθη να βγαίνει από το τέλμα. Τα στοιχειώδη δηλώνει ανίκανη να υλοποιήσει τούτη η Δημοτική Αρχή. Είναι πασιφανές, πλέον, ότι βουλιάζει αύτανδρο το «καράβι» του Δημάρχου με τους επιτελείς του. Την Ξάνθη όμως δεν θα την «πάρουν μαζί τους στον πάτο» όσο κι αν αγωνίζονται να δέσουν πάνω τους το μέλλον της.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα