Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των προτάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας που θα παρουσιαστούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρώτου μέρους της μελέτης για το ολοκληρωμένο σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στο υπό μεταστέγαση Δημαρχείο τόνισε ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο Αστικής Ανάπλασης αποτελεί μία πολύ μεγάλη καινοτομία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον πρόκειται να δώσει στο Δήμο Καβάλας περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα έργα που θα πραγματοποιηθούν ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε ότι αυτά θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. «Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να αφορούν τεχνικά έργα, αλλά μετά από σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να περιοριστούν στις αναπλάσεις πεζοδρομίων, δρόμων και πλατειών, αλλά θα πρέπει να έχουν μία βαθύτερη και διαχρονική σημασία» δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.
Ξυράφι

Σαββατοκύριακο της γκρίνιας και της εσωκομματικής φαγούρας ήταν αυτό που μας πέρασε.
-Τόσο στην Ν.Δ. που η Ντόρα Μπακογιάννη μετά το διπλωματικό της πυρετό είπε το δεύτερο όχι στον νέο αρχηγό και δεν αποδέχτηκε την τρίτη θέση ως τομεάρχης για θέματα παιδείας του κόμματος. -Προς το παρόν όμως πήρε μόνο την δεύτερη κίτρινη κάρτα όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που για την καθαρή του κομματική επιλογή σε θέσεις γενικών γραμματέων στην περιφέρεια και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν διέθεταν ούτε καν τα τυπικά προσόντα, δέχτηκε τα πυρά αντιπάλων και συντρόφων. -Ακόμα και τα Αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης έβαλαν στο στόχαστρο τις νέες περιφερειάρχισες Θεοδώρα Κόκλα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και την Πόπη Γερακούδη που είναι Καβαλιώτισσα και αναλαμβάνει την περιφέρεια Θεσσαλίας. -Ο πόλεμος άρχισε για την κυρά του κάμπου αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για την Πόπη Γερακούδη, θεωρώντας την ότι προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ότι είναι ένα από τα κομματικά στελέχη της επιρροής του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Μάλιστα αναφέρεται και στον πόλεμο που δέχεται η Καβαλιώτισσα υποψήφια βουλευτής και νυν περιφερειάρχης, από τους εκσυγχρονιστές διότι κατά την άποψη τους δεν διαθέτει καμία εμπειρία και εφόδια για να τρέξει προγράμματα του ΕΣΠΑ, ως διοικητική υπάλληλος που είναι στο ΤΕΙ Καβάλας και απόφοιτος του ίδιου ΤΕΙ. -Και οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι που είναι από την Καβάλα, μιλούν για το βαρύ φορτίο που μάλλον τρόμαξε και την ίδια που αντιμετώπισε με αμηχανία το θέμα. -Προς το παρόν βέβαια δέχεται την βοήθεια για τα πρώτα βήματα από τον πρώην γενικό γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας που παρεμπιπτόντως είναι και αυτός Καβαλιώτης.
Ο Χρόνος

Σχολικοί φύλακες

Παραπονούνται οι σχολικοί φύλακες για την συμπεριφορά των διευθυντών και δασκάλων των σχολείων γιατί αντί για την κανονική εργασία την οποία πρέπει να προσφέρουν αναγκάζονται να είναι υπηρέτες τους. Άνθρωποι για όλες τις δουλειές χαρακτηρίζονται οι σχολικοί φύλακες και αγανακτισμένοι καταγγέλλουν τη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών. Τι έχει να μας πει η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Δρυός πεσούσης Άσχημα τα πράγματα για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη αφού οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι κατά κύριο λόγο δεν χάνουν την ευκαιρία να διοχετεύσουν στον τύπο «παράξενες» ιστορίες. Έτσι, μόλις διαδόθηκε ότι πολύ πιθανόν ο Αντώνης Σαμαράς σκέπτεται να τον βάλει στη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ή της κεντρικής επιτροπής άρχισαν τις ανίερες συμμαχίες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Φωνή της Ροδόπης

επίλυση του ασφαλιστικού σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο θα πρέπει να γίνει άμεσα και μάλιστα μέσα στο 2010, διότι η βόμβα του ασφαλιστικού μπορεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για την επίλυσή του. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για ριζικές, δομικές αλλαγές και παρουσίασε πέντε προτάσεις της κυβέρνησης προς το σκοπό αυτό. Για τραγική κατάσταση του ασφαλιστικού και ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κάνει λόγο ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Τσουκαλάς.
Παρατηρητής της Θράκης

Σχετικά Άρθρα