Γενική

«Δεν έχετε το δικαίωμα κ. Πούλιο να διασύρετε το Δήμο μας!»

Διατηρεί τους υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Ξάνθης στην απάντηση του προς την δημοτική παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή

Για συνεχείς και αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις που στερούνται πολιτικού λόγου και στόχου κατηγορεί τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κο Χρίστο Πούλιο ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης στα όσα του καταλογίζει. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος απαντάει με μακροσκελή ανακοίνωση, διατηρώντας τους υψηλούς τόνους του κου Πούλιου.
Ας δούμε όμως αναλυτικά την απάντηση του στους Πολίτες για την Αλλαγή:
«Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουν οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» και κυρίως ο κ. Πούλιος, που τον διακατέχει πια σύνδρομο καταδίωξης, ότι ο Δήμος είναι ένας θεσμός τον οποίο οφείλει να σέβεται και δεν έχει το δικαίωμα να τον διασύρει προς όφελος των προσωπικών πολιτικών του επιδιώξεων, μιας και ο λαός της Ξάνθης του έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι για να είναι ο «αυτόκλητος» εισαγγελέας, αλλά για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
Δυστυχώς, η έλλειψη σοβαρών και υλοποιήσιμων προτάσεων, έχουν αναγκάσει τον κ. Πούλιο να ανακαλύπτει ανύπαρκτα «σκάνδαλα», και να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα- κατά την άποψή του πάντα- τρόμου και δικομανίας!
Ξεχνά όμως ο κ. Πούλιος, ότι άλλο είναι να βρίσκεσαι στη διοίκηση και να δίνεις καθημερινή μάχη για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, άλλο να βλέπεις κατάματα τον πολίτη και συνεργάζεσαι μαζί του και άλλο να κάνεις αντιπολίτευση με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, που μόνο σκοπό έχουν να σε διατηρούν στην πολιτική επιφάνεια.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Πούλιος αλλά και οι συνεργάτες του- που κατέχουν πόστα ευθύνης στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών και εταιριών του δήμου- ότι ως διοίκηση δώσαμε και δίνουμε μάχη καθημερινά τόσο στη ΔΕΥΑΞ όσο και σε κάθε άλλο πόστο ευθύνης στο Δήμο, για να εξυπηρετούμε τον πολίτη. Όταν άλλοι δήμοι αβασάνιστα αυξάνουν τις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν, εμείς συμπιέζουμε κόστη και προσπαθούμε να κάνουμε παράλληλα έργα βασικών υποδομών, τα οποία ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δει ο κ. Πούλιος, γιατί αν τα αναγνωρίσει ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!
Όσο για το θέμα των ελλειμμάτων που επικαλείται ο κ. Πούλιος, για τα περί… απαντήσεων τύπου «εργολάβων», για «στημένες προσλήψεις», προσβάλλοντας ολόκληρο το προσωπικό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μετέχουν στις επιτροπές επιλογής των υποψηφίων, ένα πράγμα έχουμε μόνο να πούμε και να απαντήσουμε: ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Και επειδή δεν υπεκφεύγουμε των απαντήσεων που ζητά ο κ. Πούλιος για τη ΔΕΥΑΞ, τονίζουμε τα εξής:
– Πρώτον, δεν συντρέχουν λόγοι παραίτησης του Προέδρου και των μελών της ΔΕΥΑΞ. Αν υπάρχουν αποδείξεις περί του αντιθέτου, ας προσκομισθούν και ο Δήμαρχος θα πράξει τα ανάλογα και προβλεπόμενα. Η ΔΕΥΑΞ και η κάθε ΔΕΥΑ δεν είναι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία, είναι Δημοτική Επιχείρηση, που ακόμη και η πιθανή μετατροπή της, δεν αλλάζει τον κύριο σκοπό της: να παρέχει ποιοτικό νερό στους πολίτες, να δημιουργεί συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος με την ορθή διαχείριση των υδάτων μέσω του βιολογικού Καθαρισμού και να μεριμνά για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, με την σωστή λειτουργία των δικτύων όμβριων υδάτων.
– Δεύτερον. Καμία αύξηση δεν έχει γίνει στην τιμή του νερού.
– Τρίτον. Επειδή επιχειρείται παρερμηνεία για την υποτιθέμενη «παραγραφή» μεγαλοοφειλετών, οι μοναδικές παραγραφές οφειλών που έγιναν είναι αυτές των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου μας. Και χωρίς ντροπή μας κατηγορούν γι αυτό.
– Τέταρτον. Η ενημέρωση των συμπολιτών μας για την λειτουργία της ΔΕΥΑΞ έγινε με φυλλάδιο που κυκλοφόρησε και περιείχε όλα τα οικονομικά στοιχεία και έργα της, και μάλιστα κατηγορήθηκε η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης για την «πολυτέλεια» του εντύπου.
– Πέμπτον. Η εξυγίανση της ΔΕΥΑΞ προχωρά, με σωστές διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες είναι υποχρεωμένη κάθε σοβαρή και συνετή Δημοτική Αρχή να κάνει.
– Έκτον. Η επιτροπή της επιλογής υποψηφίων εργαζομένων στα προγράμματα του Δήμου (σ.σ. σε όλες τις προκηρύξεις), απαρτίζεται από ΕΝΤΙΜΟΥΣ υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου, που δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο, πλην των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών.
Αν η αντιπολίτευση γνωρίζει κάτι διαφορετικό από εμάς που ασκούμε διοίκηση στο Δήμο με την εμπιστοσύνη του Ξανθιώτικου Λαού, την καλούμε να το καταθέσει.
Αν ο κ. Πούλιος κατακρίνει το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Ν.Π. και των Εταιριών του Δήμου, γιατί δουλεύουν σκληρά για τη δημιουργία βασικών υποδομών της πόλης, γιατί εργάζονται για το καλό του συνόλου των πολιτών, εξασφαλίζοντας πόρους και έργα, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε μία περίοδο σημαντικής οικονομικής ύφεσης, τότε είναι ΤΙΜΗ για εμάς αυτή η κριτική.
Αν όμως μέσα από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΣΚΟΝΗΣ» προσπαθεί να συντηρήσει «κλίμα τρόμου» στην κοινωνία, για να αμφισβητηθεί κάθε πρακτική της δημοτικής αρχής, την απάντηση θα τη λάβει στις προσεχείς εκλογές, όπου και πάλι ο Ξανθιώτικος Λαός, θα εμπιστευθεί αυτούς που κάνουν έργο, αυτούς που εργάζονται για την πόλη, αυτούς που δεν διασύρουν την πόλη προς τα έξω, αλλά φροντίζουν για την προβολή και την ανάπτυξή της.
Είναι γνωστή η τακτική του κου Πούλιου, όσο δε πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γνωρίζουμε ότι τα χτυπήματα θα είναι «κάτω από τη μέση», αθέμιτα και θα πλήξουν ακόμη και πρόσωπα!
Εκείνο που δεν θα επιτρέψουμε είναι η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ του έργου της Δημοτικής Αρχής, δεν θα επιτρέψουμε τον διασυρμό της πόλης, δεν θα επιτρέψουμε να πληγούν πρόσωπα και συνειδήσεις, για χατίρι του πολιτικού ακτιβισμού του κου Πούλιου!
Η απάντησή μας, σε όλα είναι το έργο μας, για το οποίο είμαστε και θα παραμείνουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Άλλωστε η πρόθεσή του, είναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ: να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου, να εμφανίσει τα πάντα μέσα σε ένα αναξιόπιστο περιβάλλον, που ο ίδιος δημιουργεί με τις συνεχείς και αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις που στερούνται πολιτικού λόγου και στόχου, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι τόσο το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 2010 όσο και ο οικονομικός προϋπολογισμός, είναι δύο στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, είναι ρεαλιστικά και αποσκοπούν στο να κάνουν την πόλη μας ακόμη καλύτερη, πιο ανθρώπινη, λειτουργική και σύγχρονη.
Το παιχνίδι των εντυπώσεων, με αριθμούς και πομπώδεις εκφράσεις, επενδύοντας στο ευαίσθητο στοιχείο των πολιτών περί… διαφάνειας και ορθής διοίκησης (σ.σ. αντιγράφοντας κακέκτυπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής…), πρέπει να σταματήσει.
Ο λαός ξέρει το παρελθόν και την προσφορά όλων μας!
Ξέρει και επιβραβεύει με τη ψήφο του τη σιγουριά, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, στοιχεία που αντιπροσωπεύουν προσωπικά και πρωταρχικά τον Δήμαρχο, αλλά και ολόκληρο το Δήμο με τους συμβούλους και τους υπαλλήλους του.
Οι πολίτες θέλουν, απαιτούν και απολαμβάνουν έργο και όχι λόγια!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ας επιλέξουν το τι ακριβώς θέλουν…»

Σχετικά Άρθρα