Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο ορισμός μου μια νέα πρόκληση για μένα. Με την περιοχή με συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί Λίγες ώρες μετά τον ορισμό της στη θέση της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η κ. Δώρα Κόκλα μίλησε στο Ραδιόφωνο του Παρατηρητή και στην εκπομπή του Δάμωνα Δαμιανού. Μια μίνι συνέντευξη μέσα από την οποία η κ. Κόκλα αναφέρεται στους δεσμούς της με την περιοχή και δίνει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Παρατηρητής της Θράκης

«Καποδίστριας ΙΙ», η διοικητικά αναδιάρθρωση της χώρας και το χωροταξικό στάθηκαν στο επίκεντρο των αιρετών, Δημάρχων και Κοινοταρχών, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Ν. Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/12) σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Κομοτηνής. Στο συνέδριο της ΤΕΔΚ πραγματοποιήθηκε καταρχάς ο απολογισμός της προηγούμενης θητείας και συγκεκριμένα των ετών 2004-2006, ενώ καλεσμένοι ομιλητές σε αυτήν ήταν, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΚΕ
Φωνή της Ροδόπης

Αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το Τεχνικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρώτου μέρους της μελέτης για το ολοκληρωμένο σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Καβάλας. Ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των προτάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας που θα παρουσιαστούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρώτου μέρους της μελέτης για το ολοκληρωμένο σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στο υπό μεταστέγαση Δημαρχείο τόνισε ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο Αστικής Ανάπλασης αποτελεί μία πολύ μεγάλη καινοτομία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον πρόκειται να δώσει στο Δήμο Καβάλας περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα έργα που θα πραγματοποιηθούν ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε ότι αυτά θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. «Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να αφορούν τεχνικά έργα, αλλά μετά από σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να περιοριστούν στις αναπλάσεις πεζοδρομίων, δρόμων και πλατειών, αλλά θα πρέπει να έχουν μία βαθύτερη και διαχρονική σημασία» δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.
Ξυράφι

Κομοτηναίοι στηρίζουν παιδιά στην Αφρική. Ευχαριστίες από καρδιάς εκφράζει ο πατέρας Αντώνιος Μουντιάμπα που έφθασε από την Ουγκάντα και είναι από χθες στην πόλη μας. Ο ιερέας από την Ουγκάντα πατήρ Αντώνιος Μοτιάμπα δεν μας ξεχνά έτσι μας έφερε επιστολή του μητροπολίτη Ιωβνά από την μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας μαζί με τις ευχαριστίες για την ενίσχυση των σκοπών του και την ολοκλήρωση του ναού, αλλά και την ολοκλήρωση του δημοτικού σχολείου που κατασκευάζονται Γουμπουλένζι της Ουγκάντα μαζί με το οικοτροφείο ορφανοτροφείο που βρίσκεται στα σκαριά. Στην χώρα της πείνας, του αίητζ και της εξαθλίωσης, ένας παπάς συναισθανόμενος την ευθύνη του αλλά το βάρος του λόγου της εκκλησίας παράγει ουσιαστικό έργο στηρίζοντας τα παιδιά με συσσίτιο, μόρφωση, απασχόληση με την εξασφάλιση των πολύ απαραίτητων συνθηκών διαβίωσης. Εδώ στην περιοχή μας έχει δεσμούς με τον ιερέα πατέρα Ναθαναήλ του Κοσμίου που πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις έμπρακτης στήριξής του. Από την πόλη μας συμπολίτες χρηματοδοτούν τις πρωτοβουλίες του, έτσι ώστε με συγκεκριμένα ποσά που εδώ δεν θα έφταναν για την αγορά αυτοκινήτου, εκεί να καλύπτουν τα έξοδα για την κατασκευή ενός πολυλειτουργικού κτηρίου που η σημασία του είναι μέγιστη. Όνειρό μας να αξιωθούμε να βρεθούμε στην Μαύρη ήπειρο, στον τόπο του πατέρα Αντώνιου Μοτιάμπα για να πάρουμε από το φως, το βλέμμα και την αγάπη των παιδιών της αφρικανικής ηπείρου που εκφράζουν πηγαία την χαρά τους με τα πιο απλά δώρα που φτάνουν στα χέρια τους.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα